Forslag koster arbejdspladser
Vedtages udspillet, kan det gå hårdt ud over de lokale arbejdspladser i særligt de mindre og mellemstore virksomheder.
På et tidspunkt, hvor væksten ikke har bidt sig fast, vil regeringen både fjerne Boligjobordningen med det populære håndværkerfradrag og samtidig sætte de offentlige investeringer ned.
Med mindre finanslovsforhandlingerne ændrer væsentlig på forslaget, er der høj risiko for, at vi taber tusindvis af arbejdspladser.
Situationen i virksomhederne er i øjeblikket usikker. Vi har brug for en finanslov, der giver erhvervslivet en kærlig håndsrækning til at skabe vækst og flere arbejdspladser.
Netop vækst og arbejdspladser var meningen med Boligjobordningen, som danske boligejere har taget godt imod.
En tredjedel af arbejdet, som ordningen har medført, har ført til energiforbedringer.
Og jeg ser gerne ordningen forbedret, så den helt specifikt retter sig mod at fremme boligejernes investeringer i energiforbedringer. De kommer nemlig ikke af sig selv. Vi ved fra tidligere, at energirenoveringerne - og brugen af vedvarende energi slår an, hvis boligejerne får en økonomisk gulerod, de kan gå efter.
Vi ved også, at kommuner og regioner har brug for klare signaler og penge til at gøre noget ved de stadigt alt for mange energifråsende skoler, kontorer og institutioner.
Vi har alle sammen brug for Boligjobordningen. Og vi har alle sammen brug for, at de offentlige bygninger passer godt på energien.
Alt i alt er det brandærgerligt, at regeringen med finansloven hverken støtter op om det lokale erhvervsliv eller har en plan for, hvordan Danmark når de ambitiøse CO2-mål.