InnoByg tager fire år mere
Innovationsnetværket har fået nye kræfter i styregruppen og nye fokusområder
Med nye kræfter i styregruppen, nye fokusområder og ikke mindst en ny bevilling fra Forsknings- og Innovationsstyrelsen, fortsætter netværket således med at skabe udvikling og innovation i byggebranchen.
Det er helt præcist 14 mio. kroner, som InnoByg skal sætte i spil i byggebranchen, over de næste fire år. Direktør i Dansk Byggeri, Michael H. Nielsen, fortsætter på styregruppeformandsposten i netværket, og der er nok at tage fat på, i en branche, hvor udvikling og innovation stadig står højt på dagsordenen.
- Vi har skabt en lang række resultater i InnoBygs første fire år, og vi har mødt stor opbakning og engagement fra branchen til netværkets aktiviteter. Med den nye bevilling fastholder vi fokus på udvikling af det bæredygtige byggeri, men med nye fokusområder og projekter, siger Michael H. Nielsen i en pressemeddelelse.
Nye fokusområder
Med den nye bevilling fulgte også interesse for at deltage i styregruppearbejdet fra nye partnere. På den baggrund er Gate 21, der er et partnerskab mellem kommuner, virksomheder og videninstitutioner om grøn omstilling, Kunstakademiets Arkitektskole og Håndværksrådet indtrådt i styregruppen.
En af styregruppens opgaver er at beslutte, hvilke projekter der skal igangsættes inden for de overskrifter, som netværket starter projekter op indenfor i 2014 og 2015.
Netværket fastholder indsatsen omkring bæredygtig energirenovering, som også har været et af emnerne de første fire år. Dertil kommer to nye områder, hvor det ene er totalværdi/totaløkonomi.
Det andet overordnede tema, der bliver startet, er et to-årigt projekt om håndtering og anvendelse af ressourcer med fokus på håndtering af affald i byggeriets processer.
Som noget nyt er der også en pulje til mindre projekter, såkaldte spireprojekter. Her kan virksomheder søge støtte til projekter, der ligger inden for overskriften bæredygtigt byggeri.