23948sdkhjf

Danske lønstigninger halter efter naboerne

Lønudviklingen i den danske bygge- og anlægsbranche er fortsat lavere end i de nabolande, som branchen typisk konkurrerer med, viser ny opgørelse
1,1 procent. Så meget er lønningerne i den danske bygge- og anlægsbranche steget det seneste år.

Dermed halter bygge- og anlægsbranchen herhjemme fortsat bagefter i forhold til de nabolande, som branchen typisk konkurrerer med. Det viser den netop offentliggjorte internationale lønstatistik fra Dansk Arbejdsgiverforening.

I statistikken fremgår det, at Sverige har den største stigningstakst på 3,3 procent, mens for eksempel Norge har oplevet en stigning på 2,5 procent. De tyske lønninger derimod er steget med 1,3 procent.

- Tallene viser, at der er for lidt at lave i Danmark. Der er ikke noget pres. Der er ingen flaskehalse. Tværtimod er der tale om lav byggeaktivitet, og når der ikke er så meget at lave, så er der heller ikke stor efterspørgsel på arbejdskraft, og derfor stiger lønningerne ikke mere, siger Finn Bo Frandsen, chefanalytiker i Dansk Byggeri og fortsætter:

- Det er ikke nok kun at se på lønnen i denne sammenhæng. Man skal også se på produktiviteten. Hvis en polak for eksempel kan producere mere i timen, - og endda til billigere penge - så er det attraktivt at hyre ham. Og det er en stor udfordring for branchen. Det gør det svært at give lønstigninger. Tværtimod skal man være lidt påpasselig.

Trods de lave lønninger fremhæver Finn Bo Frandsen, at der ikke er udsigt til nedgang i reallønnen. Den danske inflation er nemlig så lav, at der derimod er udsigt til en lille stigning.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.306