23948sdkhjf

Så er der motortrafikvej fra Vejle til Billund

Den 11 km lange motortrafikvej mellem Bredsten og Vandel er nu åbnet
Det var en hektisk dag med vejåbninger for transportminister Henrik Dam Kristensen (S) i mandags.

Først gjaldt det den nye fem kilometer lange Sunds Omfartsvej og få timer senere var der taler, glade gæster og flag i lange baner, da Henrik Dam Kristensen åbnede den 11 kilometer lange motortrafikvej mellem Bredsten og Vandel.

Det nye stykke vej giver nu motortrafikvej hele vejen mellem Vejle og Billund til gavn for borgere, trafikanter og erhvervslivet, og Henrik Dam Kristensen (S) udtrykte stor glæde over at være med til at åbne motortrafikvejen.

- Den nye vej får stor betydning – både for dem, der hver dag kører til og fra deres arbejde i Vejle, Billund eller Grindsted, men også for de mange turister, der hvert år gæster attraktionerne i området. Trafikanterne kommer hurtigere frem og får en mere sikker vej at køre på. Og så er vejen med til at binde infrastrukturen i landet sammen. Den leder rejsende til Billund Lufthavn, hvorfra de flyver videre til andre destinationer i Danmark eller videre ud i verden, sagde transportministeren.

Hjælp til at klippe snor

Motortrafikvejen er en såkaldt "2+1-vej", som betyder, at trafikanterne får mulighed for at overhale via et ekstra spor skiftevis i øst- og vestgående retning.

Vejdirektoratet var vært ved vejåbningen, som fandt sted i smukke omgivelser – lige der hvor motortrafikvejen passerer igennem Gødding Skov. Arrangementet begyndte kl. 14, hvor projektleder i Vejdirektoratet Janie Ipsen gennemgik vejprojektet for alle gæsterne. Derefter talte transportministeren og til slut borgmester i Vejle Kommune, Arne Sigtenbjerggaard (V).

Efter de officielle taler hjalp 10-årige Karoline Smidt Herlev transportministeren med at klippe snoren til den nye vej, og ministeren erklærede vejen for åben.

Den nye motortrafikvej aflaster den landevej, som Karoline Smidt Herlev benytter som skolevej. Hun er derfor én af de mange, der har glædet sig til, at vejen åbnede.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094