23948sdkhjf

Varmeværker nedbringer priserne

35 barmarksværker har reduceret varmeprisen kraftigt efter energiforlig
Med energiforliget i 2012 fik 35 såkaldte barmarksværker lov til at bruge biomasse eller andre opvarmningskilder end naturgas. Og det har nu ifølge organisationen Dansk Fjernvarme givet konkrete resultater på varmeregningerne hos forbrugerne. Fra gennemsnitligt at have priser på 26.894 kroner for et standardhus på 130 kvm med et årligt forbrug på 18,1 MWh, så er prisen nu gennemsnitligt 20.150 kroner – altså en nedbringelse af varmeprisen på 6.744 kroner.

- Det er virkelig glædeligt for disse små fjernvarmeværker, at de har kunnet skære så meget af varmeprisen. Det har givet disse bysamfund helt nye udviklingsmuligheder, siger Dansk Fjernvarmes direktør, Kim Mortensen i en pressemeddelelse.

Han peger samtidig på, at det bliver lettere at sælge huse i de berørte områder.

Grønne tiltag

Nedbringelsen er blandt andet sket ved grønne tiltag som etablering af halmkedler, fliskedler og solvarmeanlæg eller tilkobling til større naboværker med overskudskapacitet.

Samtidig har tre af værkerne således ikke nået at investere i nye anlæg til erstatning af naturgaskedlerne.

Der står dog andre barmarksværker i nøjagtig samme situation som de 35, der kom med på listen. De er på samme måde ramt af at være tvunget til at bruge dyr naturgas, og de kan ikke konkurrere med statsstøttede vindmøller og andre elproducenter på elmarkedet. Dertil er deres grundlæggende produktionsomkostninger på grund af naturgassen for høje.

Værkerne producerer ganske enkelt ikke længere el på deres ellers højeffektive motoranlæg. Dermed får de ikke en indtægt til at nedbringe varmeprisen. I stedet er de tvunget til udelukkende at producere varme med et dyrt brændsel, fordi de ikke uden videre må skifte til et andet grønnere og billigere brændsel end naturgas.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.108