De er en del af en succes
To struktørlærlinge er sikre på, at de har valgt den helt rigtige uddannelse
De har inden for de seneste par år valgt at uddanne sig til struktør, og de kan begge godt mærke, at interessen for at blive struktør vokser og vokser.
- Mange har fået øjnene op for, at der er gode muligheder for job, når man er færdig. Samtidig er det et spændende og afvekslende fag, siger de.
Derfor er de ikke spor overraskede over, at erhvervsskolerne i denne måned kan melde om rekordoptag til struktøruddannelsen.
De to unge struktørlærlinge stod torsdag på Rådhuspladsen for at præsentere struktøruddannelsen for de skoleelever, som var med til at skyde de kommende ugers introduktion til erhvervsuddannelserne i gang. Og de anbefaler meget gerne uddannelsen.
En tur forbi tømrerfaget
Mens Sylvester Kern længe har været afklaret om, at han vil være anlægsstruktør, så har Kenni Andersen som mange andre struktørlærlinge været en tur omkring tømrerfagets grundforløb og manglende praktikplads, før han blev opmærksom på mulighederne ved at blive struktør - bygningsstruktør.
- Og det har jeg ikke fortrudt. Det er en bred uddannelse med mange discipliner, og jeg fik at vide, at der er masser af arbejde, når man er færdig, siger han og skæver hen til det høje grønne hegn omkring en af metroprojektets mange byggepladser.
- Jeg har været i praktik derinde i tre måneder, men der er desværre ikke så mange danskere og struktører derinde, som man kunne have håbet på, siger han.
De er begge i øjeblikket i skolepraktik på erhvervsskolen i Glostrup, hvor instruktør Per Schram kan fortælle, at der i øjeblikket blot er fire struktørlærlinge. Det understreger uddannelsens succes, at langt de fleste får en praktikplads.
Det har Sylvester Kern haft, og han er sikker på, at han får en igen.
- Men man skal ikke sidde hjemme ved computeren og skrive ansøgninger. Man skal møde op i firmaerne eller på byggepladser og møde mester med et fast håndtryk. Så får man en læreplads, hvis der ellers er arbejde at rive i, lyder hans vurdering.