23948sdkhjf

Nyt socialt samlingssted på vej

Et sognecenter, designet af Nord Architects, vil åbne for nærmiljøet i en lys og imødekommende atmosfære
I et samfund i konstant udvikling er der behov for samlingspunkter, til nærvær og fællesskab. Den moderne kirke kan agere et rum i byrummet, et samlende og kærligt fællesskab, der på tværs af alder, interesser og formue byder velkommen.

Det håber Nord arkitekter, der har tegnet Brønshøj Sognecenter, der skal danne rammerne for at møde mennesket i øjenhøjde.

"Sognecentret bliver åbnet op for nærmiljøet i en lys, ærlig og imødekommende atmosfære. Konceptet er at skabe et samlende Sognecenter, som kan rumme de mange forskellige brugere og besøgende i et velfungerende stemningsfyldt hus. Sognecentret vil med sin indbydende opbygning ikke virke institutionelt, men i stedet være et velfungerende hus for kirkens ansatte og brugere," skriver tegnestuen i en pressemeddelelse.

Rummene i Sognecenteret er multifunktionelle og henvender sig til Sognecentrets mange forskelligartede aktiviteter. Multisalen, som er et væsentligt element for sognecentrets fleksible brug, kan åbnes og benyttes som et stort rum med plads til mange.

Salen åbner sig ligeledes op med de store vinduespartier ud mod de anvendelige uderum: Haven i den ene ende og pladsen i den anden lægger op til forskellig brug og stemninger, hvilket skaber et indbydende rum. Samtidig kan den ved hjælp af foldevægge omformes til tre separate rum, hvor der er taget højde for akustik og lydtæthed.

Som et markant arkitektonisk element bruges cirkelslaget til at give Sognecenteret sit særkende. Cirkelslaget sender et omfavnende og inviterende signal til omverdenen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125