23948sdkhjf

Nye tiltag i trafikken gavner både bæredygtighed og sikkerhed

Saferoad Traffic har lanceret nye trafiktavler fremstillet af hamp, der kan genbruges eller nedbrydes naturligt. Samtidig tilbyder virksomheden nu helleanlæg i gummi – de er lettere, sikrere og mere fleksible end traditionelle betonløsninger.

Bæredygtighed er i fokus mange steder – nu også i forbindelse med skiltning og trafiksikkerhed. Det er virksomheden Saferoad Traffic, der for nyligt har lanceret det nye produkt BioPanel, der i al sin enkelhed er trafiktavler fremstillet af hamp. Foreløbig er skiltene tiltænkt cykelstier og lignende, men de er et godt alternativ til alle slags traditionelle alu-skilte, forklarer Steen Bertelsen, der er Business Unit Manager - Signs hos Saferoad Traffic: “Vi kan ikke gå på kompromis med sikkerheden i trafikken, men her havde vi en mulighed for at gøre en forskel og tænke på miljøet. Skiltene er 100% genanvendelige og nedbrydelige i naturen, så efter endt levetid kan man enten genanvende dem i nye tavler, eller lade dem nedbryde i naturen.”

BioPanel testes foreløbigt af Vejdirektoratet på udvalgte cykelstier samt i forbindelse med en ny rundkørsel, og Steen Bertelsen håber, at de vil vinde større udbredelse fremover.

Vi kan ikke gå på kompromis med sikkerheden i trafikken, men her havde vi en mulighed for at gøre en forskel og tænke på miljøet Steen Bertelsen, Business Unit Manager - Signs

Helleanlæg af gummi er godt for sikkerheden

Saferoad Traffic er kendt for at levere en lang række forskellige trafikprodukter, der findes på, over og langs med vejene, og kunderne er typisk vejdirektoratet, kommunerne og private virksomheder.

Især fra kommunernes side er der nu kommet et øget fokus på bæredygtighed, og det glæder Steen Bertelsen, for det er et område Saferoad forsøger at satse på i øjeblikket.

En anden nyhed fra Saferoad er eksempelvis et nyt helleanlæg fremstillet af gummi, der også kan gavne klimaregnskabet. Normale helleanlæg er støbt i beton og kræver derfor en større investering af både tid og ressourcer at etablere. De nye helleanlæg i gummi kan med fordel anvendes til både midlertidige og permanente anlæg, og der skal ikke anvendes store maskiner til at montere dem. De skrues blot nemt og hurtigt ned i asfalten, og det er et produkt, der har været anvendt meget i bl.a. Tyskland. Det er dog først nu, der er kommet efterspørgsel på det i Danmark.

“Med helleanlæg i gummi kan vi spare en del omkostninger i både CO2 og montagetid, så det gavner både budgettet og klimaregnskabet. Samtidig er de mere synlige end helleanlæg i beton, fordi de er forsynet med reflekser. Endelig er de også meget fleksible, for man kan hurtigt skrue dem op og flytte dem, hvis behovet opstår,” forklarer Steen Bertelsen.

Saferoad Traffic

Saferoad Traffic er en del af den internationale Saferoad-koncern og har fem afdelinger i Danmark samt egen skiltefabrik. Saferoads løsninger omfatter bl.a. vejskilte, afspærring, vejmarkering, autoværn, afmærkning, støjskærme, brorækværker og en lang række trafikprodukter, der findes på, over og langs med vejen.

Se mere på www.saferoad.dk

Artiklen er en del af temaet Kommuner i Vækst - Infrastruktur.

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.268