23948sdkhjf

Færre ulykker pressede Børsen-entreprenørs bundlinje i 2023: I år forventer de rekordår

Efter et svingende 2023, der først bød på underskud og siden et solidt halvår, forventer forsikringsentreprenøren Celero, der blandt andet arbejder med genopførslen af Børsen, et rekordår.

Skulle man beskrive Celeros årsregnskab for 2023 med en lettere fortærsket sportsfloskel, var forsikringsentreprenøren nede i første halvleg, men fik reddet resultatet hjem i anden.

For efter et skidt første halvår, hvor opgaverne og indtægterne udeblev, fik Celero med et stærkt andet og tredje kvartal alligevel sikret sig sorte tal på bundlinjen.

Af den grund tillader virksomhedens adm. direktør, Line Bang Nielsen, sig også at være tilfreds med årsresultatet fra 2023, selvom det var mere end 2,2 mio. kr. lavere end året før.

- Kigger man udefra, er vi jo sort på hvidt bare gået ned, men kombineret med, at vi havde et særdeles flot resultat i 2022 med et par store opgaver, og 2023 var et svært år i forsikringsbranchen, er der relevante nuancer at tilføje til resultatet, siger Line Bang Nielsen.

Hun fortæller, at forsikringsbranchen var et særligt år, idet der var nedgang i skader, mens folk også i højere grad fik udbetalt skadesprisen frem for at genopbygge. Og det påvirkede i sidste ende forretningen.

- Vi havde underskud i første halvår, men blev sidenhen vendt til overskud, og med omstændighederne in mente er jeg også glad for resultatet, tilføjer Line Bang Nielsen.

Derudover var der også en række udgifter forbundet med forberedelserne til opkøbet af underentreprenøren og samarbejdspartneren Clausen Service, som blev effektueret ved årsskiftet.

Forventer rekordår

Og med et ustabilt 2023 parkeret, ser Line Bang Nielsen frem mod 2024 med store forventninger.

Celeros ordrebog har aldrig været større, ligesom virksomheden på mandskabsfronten også er rekordstor.

Den adm. direktør har også været en travl kvinde. Dels på grund af opkøbet af underentreprenøren, men i særdeleshed også på grund af branden i Børsen tilbage i april, hvor Celero siden da har haft sin faste gang og spillet en central rolle i skadeshåndteringen af den historiske bygning.

Entreprenøren har desuden landet aftaler med flere forsikringsselskaber, udbredt sit navn og styrket organisationen, og det gør, at Line Bang Nielsen tør håbe og forvente, at den fire år gamle entreprenørvirksomhed kan sætte regnskabsrekord.

- Vi forventer et rekordår, siger Celero-direktøren.

Travheden har man også taget konsekvensen af ved at ansætte den første driftschef i virksomheden nogensinde, så man er oprustet og klar til et travlt år.

- For at kunne vokse er vi nødt til at bygge en stærk organisation, og det er det, som 2024 går ud på. Men vi forventer og håber at levere et årsresultat, der overgår de fem mio. kr. fra 2022, siger Line Bang Nielsen, og fortæller, at virksomheden indtil videre har omsat for mere end nogensinde før.

Celero i beskæftiger i gennemsnit omkring 150-200 personer dagligt, hvoraf 25 af dem er ledelse og administration.

Celero Danmark A/S
Regnskabsår 2023 2022
Valuta mio. DKK mio. DKK
Bruttofortjeneste 4,3 6,7
Resultat af primær drift 3,3 6,4
Resultat før skat 3,3 6,4
Årets resultat 2,7 5,0
Balancestatus 10,0 15,3
Egenkapital 5,5 6,3
Kilde: CVR

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125