23948sdkhjf

Entreprenørkæmpe afleverer stor etape på Nyt Hospital Nordsjælland

Værdien af arbejderne på Nyt Hospital Nordsjælland, som NCC nu afleverer til Region Hovedstaden, svarer til knap halvdelen af det samlede projekt

I 2019 fik NCC den første kontrakt i hånden på Nyt Hospital Nordsjælland. Siden da er flere kontrakter kommet til på det enorme byggeprojekt i Hillerød, og nu er hospitalsprojektet nået frem til den første store aflevering.

Det er anlægs- og råhusarbejderne samt dele af lukningsarbejderne, den svenskejede entreprenørkæmpe nu kan aflevere til bygherren, Region Hovedstaden. Værdien af arbejderne, der afleveres, svarer til knap halvdelen af det samlede projekt.

- Nyt Hospital Nordsjælland er et stort, komplekst og spændende byggeprojekt, hvor vi på alle måder kan udnytte bredden i vores faglige bagland, og hvor alle vores byggekompetencer fra fundering over anlæg til byggeri bliver bragt i spil, siger Lars Scheibel, som er direktør i NCC Building Nordics’ byggeenhed i Østdanmark, i en pressemeddelelse.

55 km betonpæle

Arbejdet blev sat i gang i december 2019. NCC oplyste i den forbindelse, kontrakten på projektets første fase udgør cirka 1,2 mia. kr. ud af den dengang samlede entreprenøropgave på cirka 2,4 mia. kr.

Siden er der udført en betydelig funderingsopgave med nedramning af cirka 55 km betonpæle, udstøbning af beton, opsætning af vægelementer i filigran og etageadskillelser med huldæk.

Anlægsarbejderne omfatter større jord- og ledningsarbejder, vej- og stianlæg, pumpesystemer og tørholdelsesaktiviteter, hvor hospitalet er opført.

Der er enkelte udskudte arbejder med færdige asfaltbelægninger og vejindretninger, som først kan udføres i forbindelse med den samlede færdiggørelse af hospitalet.

Vedrørende lukningsarbejderne afleveres metaltage og en stor del af facadearbejderne, hvor en væsentlig del af beklædningen skal bygges i træmateriale. I alt skal der udføres 53.800 kvm facadearbejde på bygningen.

Næste skridt handler om de resterende lukningsentrepriser, kompletteringsarbejder, mekaniske og elektriske installationer samt landskabsarbejder og serviceby.

Undervejs skal der håndteres og installeres et antal bygherreleverancer samt afsættes tid til test og indkøring af installationer.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.158