23948sdkhjf

Jysk entreprenør leverer bedste årsresultat i virksomhedens historie

Den Fredericia-baserede anlægsentreprenør CJ Anlæg lander et rekordgodt regnskab i 2023/2024-året, hvor firmaet kan præsentere sit højeste årsresultat nogensinde

Det har været et godt år for anlægsentreprenøren CJ Anlæg. Faktisk rekordgodt.

Den Fredericia-baserede virksomhed kan i det nyligt offentliggjort regnskab præsentere et årsresultat på lidt over 20,5 mio. kr.

Det er det bedste i virksomhedens 13 år lange historie, hvilket selvsagt glæder firmaets adm. direktør, Jonathan Smetana. Det kommer nemlig efter et udfordrende år, der har været præget af ustabilitet.

- Selvom vi viser et regnskab, der er historisk på bunden, har vi også været ramt af udfordringer over det sidste år, måttet tage vores kampe og vælge opgaver med omhu. I fremtiden vil vi være mere nidkære med de opgaver, som vi vælger, siger Jonathan Smetana.

Han fortæller, at resultatet kommer efter et udfordrende år, der har været præget af ustabilitet, hvor andres likviditetsudfordringer også har præget CJ Anlægs forretning.

- Vi har været ramt af bygherrer, der holder penge tilbage samt langsomme betalere. Det har gjort, at vi har valgt at fokusere mere på at arbejde med faste kunder og gå ind i partnerskabsmodeller, hvor vi tager ansvar for projekteringen allerede i de tidlige faser, siger den adm. direktør.

CJ Anlæg A/S
Regnskabsår 2024 2023
Valuta mio. DKK mio. DKK
Nettoomsætning 444,5 450,5
Bruttofortjeneste 122,2 112
Resultat før finansielle poster 26,6 21
Resultat før skat 26,4 21
Årets resultat 20,5 16,6
Balancestatus 154 122,3
Egenkapital 58,3 47,7
Antal ansatte 158 155
Kilde: CVR

To år med vækst

Resultatet kommer efter to år med vækst på bundlinjen. En vækst, der kommer på baggrund af, at firmaet i 2022 gik knap fem mio. kr. tilbage sammenlignet med 2021. Her landede CJ Anlæg virksomhedens hidtidige rekordresultat på 19,9 mio. kr., men året efter 'blot' 14,6 mio. kr.

Året efter var CJ Anlæg dog allerede tilbage på det økonomisk progressive spor, og i år bliver det taget til nye højder, hvor man altså overgår det stærke resultat fra 2021.

Det kan også mærkes på bundlinjen, hvor resultatet givet virksomheden en større robusthed i et til tider uforudsigeligt marked.

- Vi har fået skabt en virksomhed, hvor vi er økonomisk uafhængige i forhold til finansieringsselskaberne og bankerne. Vi står stærkt økonomisk, og det giver os nogle muligheder i et marked, der er turbulent, siger Jonathan Smetana.

Han tilføjer, at man kigger ind i et interessant år, hvor der med direktørens egne ord, venter nogle "nogle rigtig spændende projekter". Året kommer dog på mange punkter til at minde om det nuværende.

- Men vi ser ud til at vokse økonomisk en lille smule, og det gør vi med glæde, siger den adm. direktør i CJ Anlæg.

Målet for det kommende år er dog ikke bare at sætte en ny rekord. Jonathan Smetana vil ikke bare slå rekorder for at gøre det. Der skal være en større mening bag tallene.

- Vi har en ambition om at lave en sund forretning, hvor vi er glade for at gå på arbejde og har det sjovt. Det er vigtigt at skabe en bundlinje, hvor der er plads og råd til det, men vi går ikke efter rekorder for rekordens skyld, siger Jonathan Smetana.

Blandt opgaver, som CJ Anlæg fuldførte i 2023, er en børnehave i Hedensted, Q8 på Aarhus Havn, promenaden ved Midtermolen i Nyborg og en samkørselsplads ved Randers.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11