23948sdkhjf

Lokal entreprenør vinder renovering i Nørresundby

Ombygningen af et autismebotilbud bliver lagt i hænderne på TL Byg

På toppen af kridtgraven i Nørresundby er en gennemgribende renovering netop gået i gang, hvor et tidligere bosted for mennesker med hjerneskader og handicap nu skal moderniseres og omdannes til et botilbud for autismeramte personer, Syrenhuset.

TL Byg er valgt som hovedentreprenør på projektet og skal således stå i spidsen for renoveringen af de otte boenheder med seks lejligheder i hver for at gøre stedet mere tidssvarende og klar til nye beboere.

- Vi skal i gang med en gennemgribende indvendig renovering af bygningerne, fortæller projektleder i TL Byg, Rasmus Larsen, i en pressemeddelelse.

- Det indebærer alt fra renovering af overflader og VVS-arbejde til nyt inventar i bygningerne samt installation af el- og tømrerarbejde, som vi selv står for, tilføjer han.

Det er Aalborg Kommune, der står bag det nye botilbud Syrenhuset, som forventes at åbne i starten af 2025.

- Bygherre har selv stået for diverse materialevalg, som eksempelvis rolige farver i alle boenheder for at skabe en behagelig atmosfære for beboerne, siger Rasmus Larsen.

I det nye bosted vil der fremover være plads til 48 personer. 

Personer, der ofte har brug for ekstra struktur og forudsigelighed i hverdagen, hvorfor der også er krav til de rammer, som beboerne skal omgives af.

Syrenhuset vil tilbyde moderne faciliteter med blandt andet individuelle badeværelser, snoezelrum, der er en form for sanserum, og adgang til udendørsaktiviteter og fællesarealer.

Emissionsfri byggeplads

Aalborg Kommune har igangsat et initiativ, der har til formål minimere CO2-aftrykket, sundhedsskadelige partikler og støj fra entreprenørmaskiner på offentlige byggepladser.

Derfor har kommunen efterspurgt en emissionsfri byggeplads i forbindelse med opførelsen af Syrenhuset.

- Det har været vigtigt for os at imødekomme Aalborg Kommunes ønske om en emissionsfri byggeplads, da vi også selv har interesse i at reducere vores CO2-aftryk mest muligt, fortæller Rasmus Larsen og uddyber:

- Overordnet set betyder det, at vi udelukkende bruger el- og batteridrevne maskiner på projektet, som udover at reducere vores CO2-udledning også reducerer støjen på byggepladsen.

Renoveringen er netop gået i gang, og forventningen er, at byggeriet står færdigt ved udgangen af februar 2025.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141