23948sdkhjf

Nu har staten afsat mere end 100 millioner kroner til sydfynsk havn

Folketinget har valgt at sende yderligere 30 mio. kr. i retning af Sydfyn, så Ærø Kommune snarest muligt kan igangsætte udvidelsen af Søby Havn på den sydfynske ø

Et bredt flertal i Folketinget har besluttet at tildele yderligere 30 mio. kr. til havneudvidelsen af Søby Havn på Ærø i det sydfynske øhav.

Det oplyser Transportministeriet i en pressemeddelelse.

Staten bevilligede i 2018 75 millioner kroner til en udvidelse af Søby Havn på Ærø. Projektet blev dog fordyret, og derfor har der været efterspurgt yderligere tilskud. Med beslutningen om et ekstra tilskud er der samlet set afsat 105 mio. kr. i statsligt tilskud til udvidelsen.

Det yderligere tilskud skal sætte skub i udvidelsen på Ærø, så den efter planen kan stå færdig inden udgangen af 2027.

En del af noget større

Havneudvidelsen af Søby Havn er en del af Infrastrukturplan 2035, som Socialdemokratiet, Venstre, Moderaterne, Dansk Folkeparti, Socialistisk Folkeparti, Radikale Venstre, Det Konservative Folkeparti og Liberal Alliance indgik i 2022 som en investeringsplan.

Formålet er at få Danmark til at hænge bedre sammen, og aftalen indebærer, at der frem mod 2035 investeres og igangsættes nye initiativer på transportområdet for samlet set 105,8 mia. kr.

Sammen med de igangværende investeringer, fornyelse og vedligeholdelse udgør investeringerne på transportområdet i alt ca. 161 mia. kr., hvoraf ca. 64 mia. kr. går til veje, ca. 86 mia. kr. går til jernbaner, og ca. 11 mia. kr. går til en række puljer og øvrige initiativer.

Søby Havn er forbundet med færge til Fåborg på Fyn og Fynshav.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095