23948sdkhjf

Bygningsstyrelsen kræver redegørelse fra totalentreprenør efter sag om lønsnyd

På baggrund af en artikel fra TV 2 Fyn om lønsnyd på det store træbyggeri WoodHub i Odense, har projektets bygherre, Bygningsstyrelsen, krævet en redegørelse fra totalentreprenør NCC

Det 800 mio. kr. dyre træbyggeri WoodHub i Odense er blevet omdrejningspunktet i en speget sag om lønsnyd.

TV 2 Fyn kunne i sidste uge fortælle, at firmaet PMG Byg i weekenden var forsvundet fra byggepladsen på det store byggeri, som Bygningsstyrelsen står for opførelsen af, med fagretslige krav på mere end en million kroner svævende over dem.

På WoodHub-byggepladsen er byggefirmaet også mistænkt for at have brudt overenskomsten, og lørdag i sidste uge kunne TV 2 Fyn så skrive, at 3F har stillet krav på over 100.000 kr. til virksomheden.

Blandt andet på grund af manglende lønudbetaling, hvor to udenlandske medarbejdere ikke er blevet betalt for deres arbejde, og en uoverensstemmelse mellem de mennesker, der er på arbejdspladsen, og dem, som firmaet officielt har registreret i CVR-registret.

Nu har Bygningsstyrelsen overfor projektets totalentreprenør, NCC, indskærpet kravet om, at NCC foretager den i kontrakten aftalte kontrol med løn- og arbejdsvilkår for arbejdstagerne.

Det skriver styrelsen i en pressemeddelelse.

- Bygningsstyrelsen finder det som bygherre helt uacceptabelt, hvis der foregår noget, som ikke er i overensstemmelse med de aftalte løn- og arbejdsvilkår på vores arbejdspladser. Vi bakker derfor op om, at kritisable forhold kommer frem i lyset og standses, siger Signe Primdal Lyndrup, der er vicedirektør i Bygningsstyrelsen, i pressemeddelelsen.

Her oplyser man også, at kravene er blevet indsendt på baggrund af TV 2 Fyns artikel fra den 20. juni.

Allerede samme dag sendte Bygningsstyrelsen et brev til NCC med de indskærpede krav om, at totalentreprenøren foretager den aftalte kontrol med, at arbejdsvilkårene på projektet lever op til gældende regler.

Samtidig krævede styrelsen dokumentation for dette og ønskede at modtage en redegørelse for, hvordan NCC vil sikre, at arbejdsvilkårene nu og fremadrettet vil leve op til de gældende regler.

Slutteligt oplyses det, at NCC samme dag vendte tilbage med et konkret og handlingsorienteret svar og anerkendte sit ansvar.

Som byggeri ventes WoodHub med sine seks etager at stå færdigt i 2025.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.188