23948sdkhjf

Licitationen mener: Alt for mange grimme tacklinger i byggeriet

Der kan være flere årsager til, at antallet af voldgiftssager i byggeriet er faldende. Nogle fagentreprenører trækker måske helt stikket, inden det komme så vidt. I simpel afmagt, fordi de ikke har indsigt og økonomi til at modstå presset fra total- og hovedentreprenøren.

Det er nemlig desværre sådan, at nogle total- og hovedentreprenører efter kontraktindgåelse med bygherren, presser eller udskifter fagentreprenører for at ”optimere” byggeopgaven. Det betyder, at fagentreprenørerne, allerede inden de møder op på byggepladsen. er presset på både pris og tid. Det skaber en usund værdikæde, og det skaber usikkerhed omkring byggeprocessen. Og det skaber et sløret billede af byggeprocessen for bygherren.

Selvom byggeri er en holdsport, så er der alt for mange grimme tacklinger. Helt bevidste tacklinger, som for nogle total- og hovedentreprenører udelukkende har til formål at spille ansvaret videre og fastholde bygherrens penge i egne lommer så længe som muligt.

Måske ligger der nogle muligheder for at skabe mere fairplay i byggeriet med den nye vejledning fra Værdibyg, ”Projektudvikling med tidlig entreprenørinddragelse”.

Tidlig entreprenørinddragelse er bygherrens valg, og det er bygherrens mulighed for, at de rette kompetencer sættes i spil og sikre, at bygherrens penge skaber værdi krone-til-krone. Så den vejledning er vel værd at kaste et blik på!

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078