23948sdkhjf

Aktører vil skabe ny bydel i København

Regeringen, Københavns Kommune og Københavns Universitet ønsker at udvikle Innovation District Copenhagen

Et nyt dansk innovationsdistrikt. 

Det er regeringen, Københavns Kommune og Københavns Universitet gået sammen om at udvikle. 

Der er tale om et innovationsdistrikt inden for life science og kvanteteknologi i området omkring Københavns Universitets Nørre Campus, Rigshospitalet, BioInnovation Institute, De Gamles By og Haraldsgade-kvarteret.

Projektet går under navnet Innovation District Copenhagen.

- Med innovationsdistriktet vil vi skabe et verdensførende og internationalt anerkendt centrum for innovation, som kan udvikle og styrke de danske virksomheder. Et sted, som bygger bro til resten af verden og tiltrækker verdens førende virksomheder, forskere og talenter til Danmark, siger erhvervsminister Morten Bødskov (S) i en pressemeddelelse. 

Han fremhæver, at den internationale konkurrence er skærpet, at Danmark allerede står stærkt inden for life science og kvanteteknologi, men at der er potentiale til mere. Og at det er "helt centralt", at "endnu flere gode idéer fra forskningsverdenen kommer væk fra skrivebordene og ud at leve".

 

Møde på vej

Christina Egelund, uddannelses- og forskningsminister, supplerer, at planen er at skabe en bydel med et nabolag af studerende, forskere, iværksættere og virksomheder. 

- Jeg ser i den grad frem til at følge udviklingen af den nye bydel i København, siger hun. 

Konkret vil parterne nu tage initiativ til at samle relevante aktører, herunder blandt andre Rigshospitalet og Københavns Professionshøjskole, til et kick-off møde. 

Her skal der ifølge pressemeddelelsen "igangsættes et samarbejde om udarbejdelsen af en samlet helhedsplan for områdets udvikling". Herunder skal det kortlægges, hvad der skal til for at tiltrække investeringer, virksomheder og viden. 

Kommenter artiklen (2)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141