23948sdkhjf

Lovens lange arm får nye rammer efter 70 år

Bygningsstyrelsen køber en grund i Varde, hvor der skal bygges en ny politistation

Politiet får en ny politistation i Varde efter 70 år i de samme lokaler på Storegade i den sydvestjyske by.

Byrådet i Varde Kommune har godkendt et salg af et areal på Bytoften 2 overfor Varde Rådhus til den store statslige bygherre, Bygningsstyrelsen, der vil bygge en ny politistation til Syd- og Sønderjyllands Politi.

- Vi har gennem en årrække forsøgt at finde egnede lokaler i den eksisterende bygningsmasse i Varde, der kunne opfylde vores behov, siger Steen Silberg Thomsen, stabschef hos Syd- og Sønderjyllands Politi, i en pressemeddelelse.

- Dette har desværre vist sig ikke at være muligt, og derfor er vi meget glade for, at Varde Kommune har indgået i et godt samarbejde, der nu resulterer i, at vi sammen med Bygningsstyrelsen får mulighed for at bygge en ny politistation i Varde, tilføjer han.

Nærmere detaljer om grundhandlen oplyser parterne ikke. Sagen blev behandlet som et lukket punkt på byrådets møde 4. juni, så her kan der heller ikke hentes yderligere information.

Klar i 2027

Med den godkendte handel på plads bliver næste skridt at udarbejde en ny lokalplan for området. Allerede i denne måned begynder arbejdet med at lave forundersøgelser i området.

Når lokalplanen er på plads, begynder Bygningsstyrelsen projekteringen af byggeriet.

Salget får ikke indflydelse på Varde Kommunes kommende beslutning om placeringen af Borgercenter Varde.

Her er nybyggeri på cirkuspladsen et af flere scenarier, hvilket der er taget højde for i salget til Syd- og Sønderjyllands Politi.

- Det har været vigtigt for os, at salget ikke får indflydelse på den kommende beslutning om, hvordan fremtidens Borgercenter Varde skal se ud, og hvor det skal placeres. Det aspekt er vi også lykkedes med, siger Mads Sørensen (V), borgmester i Varde Kommune.

Syd- og Sønderjyllands Politi forventer, at politistationen kan tages i brug i 2027.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141