23948sdkhjf

Prisfest i byggebranchen: Procesprisen hylder mod til at tage nye veje

Det færdige byggeri er ikke altid den vigtigste målestok - pris sætter fokus på processerne for 13. gang 

Det handler om at turde prøve noget nyt. 

Byggeriets processer kan være altafgørende for succes, og dét sætter branchens største prisfest fokus på, når Procesprisen uddeles ved Building Awards 2024 senere på året. 

Procesprisen hædrer de organisationer, projekter og samarbejder, der har gået nye veje for at gøre deres processer bedre. Prisen omfatter indsatsen for at forbedre samarbejdet, skabe bedre beslutningsprocesser eller fremme den grønne omstilling i byggeriet.

Om Building Awards og Procesprisen 

Building Awards er bygge- og anlægsbranchens samlingspunkt. Her mødes branchens største og mest innovative aktører, når Licitationen hylder de virksomheder, personer og projekter, der har revolutioneret dansk byggeri.

Procesprisen uddeles for udvikling af arbejdsprocesser og samarbejder inden for byggeriet.

Procesprisen uddeles i et samarbejde mellem Boligfonden Kuben og Lean Construction-DK Netværket.

Nominér til prisen her (frist 13. juni kl. 12)

Fokus på færdigt  

Procesprisen uddeles i et samarbejde mellem Boligfonden Kuben og Lean Construction-DK Netværket. Når prise uddeles ved Building Awards i år, vil det være den 13. af slagsen. 

Ifølge Sidse Buch, direktør i Boligfonden Kuben, er det stadig relevant at fokusere på processerne i byggeriet. 

- Vi fokuserer alt for ofte på det færdige byggeri og ikke på processerne bag. Det er jo altafgørende for resultatet, at processerne og samarbejdet er på plads, siger Buch i en forberedt kommentar. 

Når vinderen af Procesprisen skal findes, er det bestemt ikke det færdige byggeri, der vejes og måles.

Nej,  Procesprisen præmierer en sammenhæng mellem gode dialogbaserede processer, god kvalitet og en stigende produktivitet og påskønner en indsats rettet mod etableringen af et ubrudt, effektivt flow i byggeriets produktion og montage.

"Cool" bygning vandt 

Sidste års vinder af procesprisen var 'Ny frysebygning' på Statens Serum Institut.

Det var foruden Statens Serum Institut den rådgivende ingeniørvirksomhed Niras, EK Entreprise, Smith Innovation og flere, der står bag det "cool" hus, der var en akut byggesag og som hurtigst muligt skulle blive til 1.600 kvm til opbevaring af Covid-19 vacciner.

Byggetid blev i processen fremhævet som det samlede og ufravigelige mål. Og det lykkedes.

Normal opførelsestid for en tilsvarende teknisk tung bygning er cirka to år. Denne blev bygget på fire og en halv måned. Men det krævede også en aktiv byggeplads cirka 23 timer i døgnet, samt en beslutningsproces, hvor mandatet blev lagt helt ud i hænderne på det mandskab, der arbejdede på pladsen. 

Artiklen er en del af temaet Building Awards 2024.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172