23948sdkhjf

Procespris går til supercool bygning - bogstavelig talt

Procesprisen 2023 går i år til en højteknologisk ny frysebygning på Statens Serum Institut

Årets vinder af Boligfonden Kubens Procespris er 'Ny frysebygning' på Statens Serum Institut.

Den blev uddelt torsdag ved Licitationens Building Awards 2023 og tegner sig, ifølge juryen, i særlig grad ind i projekter, der bidrager til at udvikle samarbejde og arbejdsprocesser inden for byggeriet. 

Det er vinderteamet Statens Serum Institut, den rådgivende ingeniørvirksomhed Niras, EK Entreprise, Smith Innovation og flere, der står bag det cool hus, der var en akut byggesag og som hurtigst muligt skulle blive til 1.600 kvm til opbevaring af Covid-19 vacciner.

Strakt sig for hinanden

"Alle aktører i byggeriet har udvist stort mod, taget sit ansvar seriøst og strakt sig langt for hinanden, for samarbejdet og for byggeprojektet", lyder det fra juryen, der består af Sidse Buch, konsulent i BAT og direktør i Boligfonden Kuben, Jesper Schat-Holm afdelingsleder hos Wissenberg, Malene Raagaard Møller, udviklingschef hos NCC, Søren Wandahl, ingeniørdocent på Institut for Byggeri ved Aarhus Universitet samt Morten Skaarup Jensen, seniorprojektleder hos Værdibyg/Lean Construction-DK.

Vinderprojektet er i høj grad drevet af en bygherre, der har sat sig selv tæt på projektet, men som stadig har inddraget alle relevante projektparter, og som har turdet lægge beslutningsmandatet helt ud til håndværkerne på byggepladsen, lyder det videre om vinderen, der var i konkurrence med DTU - Bygning 307 i Lyngby nord for København.

Den bestod blandt andet af en førsteklasses renovering af laboratorielokaler og som en af hovedsøjlerne arbejdede aktørerne med princippet om tidlig entreprenørinddragelse - en øvelse, der er lettere sagt end gjort.

Tilbage til gamle dyder

Projektteamet har med Ny Frysebygning fundet tilbage til nogle velkendte samarbejds- og procesdyder med en tydelig overbevisning om, at hvis du vil rumme det hele, skal du fokusere på det enkle, lyder det videre fra juryen.

En imponerende detalje var, at normal opførelsestid for en tilsvarende teknisk tung bygning er cirka to år. Denne blev bygget på fire og en halv måned. Men det krævede også en aktiv byggeplads cirka 23 timer i døgnet.

Tilsæt dertil nogle flotte resultater og en omfattende opsamling af viden, som kan komme resten af branchen til gode, så har du vinderen af Procesprisen 2023.

Artiklen er en del af temaet Building Awards 2023.

Kommenter artiklen

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11