23948sdkhjf

Licitationen mener: Branchen har brug for hurtig afklaring

Branchen bakker i høj grad op om regeringens udspil om skærpede klimakrav til nye byggerier. Det er positivt, at der nu endelig sker noget på området, lyder det. Og man kan da heller ikke rigtig tillade sig at mene andet, hvis man fortsat skal være en relevant virksomhed fremover. Kravene er ufravigelige, og branchen skal rykke sig. 

Branchedirektør Anders Stouge kalder da også forslaget for "super godt". Men han advarer samtidig om de mange planlagte byggerier, der i princippet kan blive påvirket af de nye krav. Der er i branchen også bekymring for, hvordan de skærpede klimakrav vil påvirke konkurrencedygtigheden for danske entreprenører og byggefirmaer. Hvis kravene i Danmark er langt strengere end i andre lande, kan det betyde, at danske virksomheder får sværere ved at vinde internationale licitationer og projekter. Det kan få negative konsekvenser for den danske byggebranche som helhed.

På den anden side er der også dem, der ser de skærpede klimakrav som en mulighed for innovation og udvikling. Ved at stille strenge krav til energieffektivitet, genanvendelse af materialer og bæredygtige byggemetoder opfordres virksomhederne til at finde nye og mere miljøvenlige løsninger. Det kan føre til udvikling af grøn teknologi og øget konkurrenceevne på det globale marked.

Uanset hvad er det strengt nødvendigt med hurtig politisk afklaring, så byggeriet ved, hvilke krav der skal arbejdes ud fra. Det er vigtigt, at beslutningstagere, politikere og branchen samarbejder tæt for at finde en balance mellem at opfylde klimamålene og samtidig sikre, at byggeprojekter kan gennemføres effektivt og økonomisk forsvarligt.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.844