23948sdkhjf

Nordic Waste slettede 20.000 mails kort før konkurs

Tusindvis af slettede mails fra Nordic Waste er blevet gendannet og bliver nu undersøgt af Kammeradvokaten

I ugerne inden, at den skandaleramte miljøvirksomhed Nordic Waste gik konkurs, blev tusindvis af interne mails slettet fra virksomhedens mailsystemer.

Det fortæller Radio4, der netop har udgivet podcastserien “Millionærerne, der skred,” som afdækker sagen om Nordic Waste.

De slettede mails er blevet gendannet og indgår nu i Kammeradvokatens undersøgelse af, om der kan rettes krav mod blandt andre den tidligere ledelse og ejerkreds bag Nordic Waste.

- Der er tale om knap 20.000 e-mails, der er slettet. Vi ved endnu ikke, hvad de indeholder eller drejer sig om, siger Boris Frederiksen, der er kurator og partner i Kammeradvokaten, til Radio4.

De mange mails er ifølge Kammeradvokaten blevet slettet i perioden op til konkursen. På det tidspunkt truede et jordskred hos Nordic Waste med at skabe en af danmarkshistoriens største miljøkatastrofer.

Kammeradvokaten kan endnu ikke sige, om sletningen er sket bevidst eller som en del af en automatisk slettefunktion.

- Der er blevet slettet mails på et ret sent tidspunkt, og ret tæt på konkursbegæringen. Det vil vi kigge nærmere ned i for at se, hvad der er slettet, og hvorfor det er slettet, siger Boris Frederiksen til Radio4.

De tusindvis af mails, som medarbejdere i Nordic Waste har sendt og modtaget, kan vise sig at blive en afgørende brik for placering af et eventuelt ansvar, fordi de kan give et indblik i, hvordan virksomheden blev drevet.

Ifølge Kammeradvokaten kan de interne mails være med til at afdække, “hvem, der vidste hvad”, og “hvem der deltog i beslutningerne og på hvilket tidspunkt.”

- Når der mangler så stort et beløb, som der gør i denne sag, er det naturligvis vigtigt at få klarhed over, om nogen kan gøres ansvarlige for tabet eller dele heraf. Omvendt er det også vigtigt, at disse personer renses, hvis det ikke er tilfældet, siger Boris Frederiksen.

Nordic Waste-kuratellet er langt fra færdige med at undersøge forholdene i Nordic Waste og søsterselskabet DSH Recycling.

Berlingske har tidligere beskrevet, at Kammeradvokaten har indsamlet over 50.000 siders dokumenter og over 1 mio. mails i forbindelse med sagen.

Den tidligere ledelse i Nordic Waste har ikke ønsket at kommentere oplysningerne over for Radio4 og oplyser via en pressekontakt, at “af respekt for de igangværende officielle undersøgelser af jordskredet i Ølst, finder den tidligere daglige ledelse i Nordic Waste det mest korrekt ikke at bidrage yderligere til drøftelser og spekulationer om sagen i medierne.”

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094