23948sdkhjf

Politi afslutter undersøgelser på Børsen - brandårsag stadig uvis

Københavns Politi er færdig med brandundersøgelserne på Børsen, men kan endnu ikke sige noget om årsag

Københavns Politi er færdig med brandundersøgelserne på Børsen og bygningen er blevet overdraget til dens ejer, Dansk Erhverv.

Det skriver politiet på det sociale medie X.

- Det er dog for tidligt at konkludere noget omkring årsagen til branden, da der fortsat afventer yderligere brandtekniske undersøgelser og efterforskning, skriver politiet.

- Det er derfor på nuværende tidspunkt ikke muligt for os at sige mere om efterforskningen - ej heller om, hvornår vi kan sige mere. Vi har fuld forståelse for den store interesse, der er for sagen i befolkningen, og melder mere ud, så snart vi kan.

Der opstod brand i Børsen om morgenen 16. april. Den første brandalarm gik klokken 07.36. Cirka klokken 08.30 væltede bygningens ikoniske spir med fire dragehaler. Den ene halvdel af bygningen udbrændte helt.

To dage efter branden styrtede dele af Børsens ydermure i den halvdel af bygningen, der udbrændte, sammen. Efterfølgende er der blevet brugt 15 tons metalrør for at forstærke den resterende del af facaden fra at kollapse.

Ingen kom til skade ved branden, og det lykkedes også at redde stort set alle de værdifulde kunstgenstande - herunder blandt andet en række malerier - der befandt sig i den historiske bygning.

Børsen, der i år fylder 400 år, var under renovering og derfor pakket ind i stillads. Dansk Erhverv, som ejer bygningen, har bebudet, at bygningen vil blive genopført.

Hvordan genopførelsen skal finansieres, og hvornår bygningen kan stå klar, er uvist.

Artiklen er en del af temaet Brand i Børsen.

Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094