23948sdkhjf

Kendt bygherre strammer krav til nybyggeri

Hofor indfører nu skrappere krav til bæredygtighed - herunder at nye bygninger skal udlede mindre CO2 end hidtil

Hovedstadsområdets Forsyningsselskab, Hofor, har vedtaget at stille krav til bæredygtighed i nye bygninger. Det betyder blandt andet, at nye bygninger skal udlede mindre CO2 end hidtil. 

Kravene skal allerede gælde fra i år, melder bygherren i en pressemeddelelse.

- Anlægs- og byggebranchen er en af de største udledere af CO2 og har et stort forbrug af ressourcer. Hofor har bygge- og anlægsaktiviteter for mindst 30 mia. kr. de næste 10 år, og derfor er det et naturligt sted at sætte ind i bestræbelserne for at nå Hofors mål om at være CO2-neutral i 2040, siger direktør for byggeri og anlæg i Hofor, Søren Birch.

Det indfører Hofor

Forsyningsselskabet indfører blandt andet, at nye bygninger skal have lavet en livscyklusanalyse. Og så har Hofor formuleret konkrete mål for, hvor meget CO2 bygningerne må udlede gennem deres levetid. 

For opvarmede bygninger som driftscentre har Hofor indført et krav om, at de maksimalt må udlede otte kg CO2 per kvm om året. Forsyningsselskabet gør opmærksom på, at kravet i lovgivningen til nybyggeri i øjeblikket er 12 kg CO2, som dog bliver gradvist sænket de kommende år.

For øvrige bygninger, herunder bygninger til tekniske anlæg, som der i dag ikke er krav til i lovgivningen, har Hofor indført krav om, at de maksimalt må udlede 12 kg CO2 per kvm om året, lyder det fra bygherren.

Forsyningsselskabet indfører desuden et krav om, at nye bygninger skal være DGNB guldcertificeret. 

- Indførelsen af krav om DGNB-guldcertificering sikrer, at Hofors nybyggeri har en bred tilgang til bæredygtighed og ikke kun fokuserer på CO2-udledning. Det understøtter vores mål for klima og samtidig også vores mål for miljø, arbejdsmiljø og energieffektivisering, siger Søren Birch.

Hofor har også tilsluttet sig Reduction Roadmap. Ifølge Søren Birch ser Hofor det som deres "pligt hele tiden at lede efter muligheder for at sætte yderligere tempo på den grønne omstilling". 

- Selvom vi ikke er forpligtede til at følge målene i roadmappet, så betyder vores tilslutning til initiativet, at vi får masser af inspiration til at sænke vores CO2-aftryk, og samtidig støtter vi op om at få skærpet kravene i lovgivningen, siger direktøren.

Hofor arbejder desuden de kommende år på også at indføre bæredygtighedskrav i forbindelse med forsyningsselskabets øvrige anlægsaktiviteter - for eksempel når Hofor lægger rør i jorden og bygger produktionsanlæg.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11