23948sdkhjf

Kommune arbejder på gigantisk genopretningsprojekt

En genskabning af Gudenåens oprindelige forløb vil blandt andet gøre det muligt at håndtere større vandmængder, oplyser Silkeborg Kommune

Står det til Silkeborg Kommune skal Gudenådalen genskabes fra Silkeborg til Tange Sø og føres tilbage til sin oprindelige form før 1859. Her blev åen uddybet og indsnævret af hensyn til pramdragerdriften. 

Det skriver kommunen i en pressemeddelelse.

Kommunens Klima- og Miljøudvalg har netop givet grønt lys til at se på mulighederne. I den forbindelse kigges der på historiske kort. 

"Det historiske materiale er så detaljeret og præcist, at det her næsten 200 år efter gør det muligt at genskabe Gudenåen, som den var skabt fra naturens side, før åen blev reguleret", skriver kommunen. 

"En tilbageføring af å-løbet vil give vandet mere plads og dermed skabe en ådal, der kan håndtere større vandmængder, og som er mere klimarobust. Ligeledes vil naturen få bedre vilkår i og langs åen, og projektet vil bidrage til et renere vandmiljø og fremme friluftsliv", fremgår det videre.

Der er tale om et såkaldt generationsprojekt, som vil tage årtier at gennemføre. Og det vil ifølge Silkeborg Kommune være et større projekt end genslyngningen af Skjern Å, som blev gennemført fra 1999-2003.

Næste skridt i det nuværende projekt er at få analyseret og bearbejdet de informationer, som kortene giver, og få det relateret til de nuværende forhold. Et arbejde, Silkeborg Kommune oplyser, at de er "i fuld gang med".

Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126