23948sdkhjf

Nordstern og Velliv i fælles fejring af 110 boliger

Projektet til en kvart milliard i Birkerød er udviklet af Velliv og Nordstern i fællesskab. Sidstnævnte er også totalentreprenør

Med første spadestik markerede Nordstern og Velliv et nyt stadie i realiseringen af det nye boligområde Kilehaven i Birkerød. 

Projektet er udviklet i samarbejde mellem de to store aktører, og Nordstern er ligeledes totalentreprenør på opførelsen af boligfællesskabet.

- Med dette projekt tager vi et vigtigt skridt mod at realisere vores mål om, at minimum 70 pct. af vores nybyggerier skal overholde EU-taksonomiens krav inden 2030, siger Torben Modvig, Group CEO hos Nordstern, i en pressemeddelelse.

Kilehaven kommer til at bestå af cirka 9.200 kvm bolig fordelt på otte punkthuse med i alt 110 nye boliger. Hertil kommer et fælleshus, hvor flere generationer kan mødes til fællesspisning og aktiviteter. 

Projektet er planlagt til at stå færdigt i 2025 og sigter mod at opfylde kravene i den nye EU-taksonomi og opnå DGNB Guld-certificering.

Data fra Projektagenten, Licitationens søstermedie til overvågning af udbud og projekter, sætter entreprisesummen på Kilehaven til 254 mio. kr.

I Vellivs koncept vil være en Boligfællesskabsvært, som bidrager med fællesaktiviteterne.

- Vi har en målsætning om at skabe et attraktivt boligområde til og for beboere med fokus på grønne områder og højt til himlen. Mennesker på tværs af generationer har brug for at være sammen. Derfor har Velliv fokus på, at områdets udformning skal understøtte fællesskaber og være et socialt grundlag for beboerne. , siger Solveig Rannje, ejendomsdirektør hos Velliv.

Kilehaven i Birkerød

Bebyggelse: Cirka 9.200 kvm boliger samt fælleshus og 110 p-pladser i terræn

Bygherre: Velliv

Ejendomsudvikler: Nordstern

Totalentreprenør: Nordstern

Arkitekt: Nordic Office of Architecture

Landskabsarkitekt: Arkplan

Ingeniør: Niras

Byggestart: Marts 2024

Byggeslut: August 2025

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126