23948sdkhjf

Kommune letter lidt på bremsen - men lægger op til at skære trecifret millionbeløb på anlægsprojekter

Forslag barberer godt 162 mio. kr. af anlægsbudgettet i Mariagerfjord Kommune

Presset økonomi fik i midten af januar byrådet i Mariagerfjord Kommune til at stoppe alle anlægsprojekter, men nu er der udsigt til, at der lettes lidt på bremsen. 

I de seneste uger har politikerne i kommunens forhandlingsudvalg prioritet mellem anlægsprojekterne, og de lægger op til, der gives grønt lys til en række projekter for i alt 127 mio. kr. i indeværende år.

Det skriver kommunen i en pressemeddelelse.

- Det har været en vanskelig opgave at prioritere i vores anlægsbudget, men jeg er tilfreds med, at vi sender et forslag videre til byrådet som stadig fremmer nogle projekter, som alle har stor betydning for vores kommunes fremtid, siger borgmester Mogens Jespersen (V). 

-  Det er aldrig sjovt at skulle vende tommelfingeren ned til projekter, der er allerede er vedtaget. Men det er nu engang det, der skal til for at genopbygge kommunekassen, fortsætter han. 

Disse projekter er i spil

Blandt de anlægsprojekter, der har udsigt til grønt lys, er en række borgernære projekter, der allerede er sat i gang. Det drejer sig ifølge pressemeddelelsen blandt andet om renoveringen af Hadsundhallen og Hobro Idrætscenter, de sidste etaper af cykelstien rundt om Mariagerfjord samt cykel- og skatermekkaet ’Alt på hjul’. 

Desuden lægges der op til at videreføre fjordpuljen, der finansierer mindre anlægsprojekter langs Mariager Fjord, som borgerne tager initiativ til. Og så begynder renoveringen af Mariager Skole i 2024. Men indtil videre er det kun gymnastiksalen og parkerings- og ankomstarealet, der får en kærlig hånd. Tidligere har det også været planen, at etablere en multisal samt nye moderne faglokaler og læringsmiljøer, og at udearealet skulle havde den store tur.

162 millioner barberes af

Forslaget barberer samtidigt næsten 162 mio. kr. af anlægsbudgettet. For eksempel er renoveringen af Havbakkeskolen et af de projekter, som sættes på pause.

"Skal de skrinlagte projekter atter komme i betragtning, må de indgå i fremtidige budgetprioriteringer på lige vilkår med øvrige ønsker. Dog lægger forhandlingsudvalget op til, at skolerenoveringerne i Mariager og Havbakkedistriktet skal vurderes igen som det første, når der atter bliver plads til yderligere anlægsinvesteringer", skriver kommunen. 

Videre lyder det, at "den betydelige nedjustering af anlægsbudgettet" ikke er eneste vej, politikerne har valgt at gå for at "holde hånden under kommunekassen". Kommunen har valgt at lånefinansiere havnebyggeriet i Mariager samt de nye skraldespande til affaldssortering, som mange borgere fik leveret i 2023, fremgår det. 

Hvis byrådet vedtager justeringen af anlægsbudgettet, forventes kassebeholdningen ifølge pressemeddelelsen at være på 86 mio. kr. ved årets udgang. Det er betydeligt under målsætningen om at have 142 mio. kr. på kistebunden. Af den grund vil der i de kommende være behov for at genopbygge kassebeholdningen, skriver kommunen selv i pressemeddelelsen.

Forslaget behandles på byrådsmødet 20. marts.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094