23948sdkhjf

Presset økonomi får kommune til at sætte alle anlægsprojekter i bero

En skolerenovering til 41 mio. kr. kan blive et offer for besparelser i jysk kommune

Det er ikke længere sikkert, at renoveringen af Mariager Skole kan gå i gang.

Det skyldes økonomi. Mariagerfjord Kommune skal spare på grund af en svindende kassebeholdning, og det kan gå ud over Mariager Skole og flere planlagte byggeprojekter.

Det skriver Randers Amtsavis, som har talt med borgmester Mogens Jespersen (V).

- Alle anlægsprojekter er sat i bero. Økonomiudvalget har bedt om en analyse, som beskriver alle anlægsprojekter, og disse behandles på mødet den 21. februar. Indtil da har jeg ingen kommentarer til de enkelte projekter, siger han til avisen.

Renoveringen er sat til at koste 41 mio. kr. og skal efter planen i udbud til foråret. Det er meningen, at Mariager Skole skal være færdigrenoveret næste sommer.

150 byggeprojekter i risikozonen

Gymnastiksalen skal renoveres, og der skal etableres en multisal samt nye moderne faglokaler og læringsmiljøer. Desuden får udearealet den store tur. Her skal skolen blandt andet have et kulturtorv, streetbane og balance bane.

Men nu er det oppe i luften, om skoleprojektet bliver til noget. Sådan er det for omkring 150 byggeprojekter i Mariager Fjord Kommune, hvor skolerenoveringen er det klart største med sit budget på 41 mio. kr.

Prognoser for økonomien viser, at kommunens kassebeholdning til løbende udgifter vil falde betydeligt over de næste par år.

Kommunens samlede anlægsprojekt er på 86,4 mio. kr. for 2024, og det kan ifølge kommunen være nødvendigt med en markant opbremsning af byggeprojekterne. Ellers kan det være, der skal spares på serviceniveauet.

Norconsult er totalrådgiver på skolerenoveringen. Kjær og Richter er hyret som arkitektfirma og har skitseret projektet.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109