23948sdkhjf

Entreprenør valgt til Høfde 42 - men der mangler stadig 378 mio. kr.

I dag vælges Arkil officielt som entreprenør på Høfde 42-oprydningen, når Region Midtjylland vedtager indstilling fra embedsværket. Regionen mangler stadig 378 mio. kr. til projektet

I dag bliver det formelt vedtaget, at et konsortium ledet af anlægsentreprenøren Arkil skal rydde op efter forureningen ved Høfde 42. 

Det sker på et møde i regionsrådet i Region Midtjylland, og dermed kan regionen underskrive kontrakten på 710 mio. kr. 

 - Jeg forventer, at indstillingen om at vælge Arkil går rent igennem, siger formand for Udvalg for regional udvikling, Bent V. Graversen, (V) med reference til, at indstillingen forinden er godkendt i to underudvalg. 

Mangler penge

Det betyder også, at Arkil officielt gå i gang. Der er dog et stort 'men', for finansieringen er stadig ikke på plads, og før det sker, ryger spaden ikke i jorden.

Der er indtil videre kun afsat 350 mio. kr. af det estimerede beløb på 728 mio. kr., og der ikke truffet politisk beslutning på Christiansborg om at bevillige de resterende 378 mio. kr., som Region Midtjylland mener, at oprydningen koster.

Bent Graversen forventer dog, at regeringen bare afventer den formelle beslutning i Regionsrådet, fortæller han. 

- Det fremgår specifikt af regeringsgrundlaget, at Høfde 42 skal oprenses, og pengene skal findes i det grønne råderum. Så jeg er da overbevist om, det vil ske. Der er også andre partier som SF, der bakker op, siger regionspolitikeren:

- Jeg håber da bare, at finansieringen så kommer i overmorgen, men det ved jeg jo ikke. Christiansborg er i hvert fald informeret, og de kan allokere penge med det samme. Men man kan jo blive overrasket.  

Hvornår pengene falder, lader til at være ret usikkert. 

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra miljøminister Magnus Heunicke (S) om Høfde 42-oprydningen.

Ministeriet henviser i en mail til aftaler fra finansloven samt regeringsgrundlaget og aftalen om det grønne råderum om at finansiere oprydningen af blandt andet Høfde 42.

"En fordyrelse af oprensningen af Høfde 42 finansieres i de førstkommende år, når det grønne råderum udmøntes, hedder det. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125