23948sdkhjf

By dropper kulturhus henover jernbanen

Borgmesteren er stadig sikker på, der bliver opført et kulturhus. Men det bliver ikke over skinnerne

Der var planer om et kulturhus hen over jernbanen. Det er der ikke længere.

Det skyldes, at Banedanmark ikke vil give grønt lys til byggeriet. En rapport har desuden også konkluderet, at det ikke kunne lade sig gøre. Det skriver Vejle Amts Folkeblad.

Et kulturhus skulle have været med til at binde midtbyen bedre sammen med sin placering over jernbanen. Selvom planerne nu er skrinlagt, er borgmester Ole Vind (V) sikker på, der kommer til at blive bygget et kulturhus i byen.

- Jeg tror, at vi skal tænke ud af boksen i forhold til både størrelsen på og placeringen af et kommende kulturhus i Hedensted. Det eneste, jeg lige nu føler mig helt sikker på, det er, at det kommer, siger han til Vejle Amts Folkeblad.

Der har også været snak om at bygge et kulturhus langs jernbanen, men borgmesteren vil ikke lægge sig fast på en placering. Han håber på, at skitser kan være klar i 2025.

Nu kan der ske byfornyelse

Der er også en anden grund til, at Hedensted Kommune har droppet et kulturhus over jernbanen. Planerne har sat et større byfornyelsesprojekt på pause, fordi man har skullet undersøge, om det kunne lade sig gøre at bygge over skinnerne.

Det kunne det ikke.

Nu kommer der skred i byfornyelsen, da kommunen har sat to projektejendomme i samme område til salg.

De skal rives ned, hvorefter nybyggeri skal skabe et attraktivt bymiljø ved at sammentænke detailhandel med spisesteder, wellness og kulturoplevelser. Hele gaden – som ligger i Hedensted midtby – skal forvandles til en café-, kultur og cykelgade.

Hedensted Kommune har sat de to sammenhængende projektejendomme til salg for 5,3 mio. kr., og de sælges med nedrivnings- og byggepligt.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.204