23948sdkhjf

Binder sløjfe på almen boligafdeling med 400 boliger

Arbejdet i Postparken tog sin begyndelse i 2016. Nu er turen kommet til udearealerne

Landskabsarkitekterne fra Opland løb med sejren i arkitektkonkurrencen om at transformere udearealerne i Postparken, en afdeling i det almene boligselskab PAB med 401 familieboliger.

Bearbejdningen af udendørsarealerne er sidste etape af en helhedsplan tilbage fra 2016. Helhedsplanen har inkluderet etablering af tilgængelighedsboliger, udnyttelse af tagrum, energirenovering, renovering af bad, toilet og køkken og andre moderniseringstiltag. 

Nu er turen kommet til de fælles udearealer.

- Vores håb er, at det bliver startskuddet til en vild og værdiskabende transformation af vores udearealer, som både vil komme vores beboere og lokale fællesskaber til gode mange årtier frem. En transformation, der vil være eksempelsættende omkring arbejdet med social og klimamæssig bæredygtighed - både lokalt og nationalt, siger Niels Kristian Bjerg, forperson for afdelingsbestyrelsen i Postparken, i en pressemeddelelse.

Den næste tid byder på detaljering af Oplands projektforslag. Anlægsarbejdet forventes påbegyndt i starten af 2025.

Fællesskab på tværs af opgange

Den overordnede vision for transformationen af Postparkens fællesarealer og faciliteter, er at fremme de fysiske og sociale rammer, som allerede eksisterer i afdelingen. Målet er at gøre Postparken et eksempel på den moderne almene boligforening.

Her skal skabes rammer for fællesskaber, der går på tværs af generationer og opgange for at skabe gode relationer til de mennesker, man bor med. Hermed vil man også skabe et rigt kulturliv omkring foreningen, samt tiltrække folk udefra.

Postparkens fællesarealer skal kunne fungere som et multifunktionelt samlingspunkt for alle aldre, hvor der er plads til ophold, leg og samvær.

Tre på banen

Til arkitektkonkurrencen var der inviteret tre tegnestuer, Bogl, Opland og SLA.

Opland vandt konkurrencen med et forslag, der af dommerkomiteen blev fremhævet for sin gode forståelse af de særlige potentialer for fællesskab, der eksisterer i det almene. I dommerbetænkningen stod blandt andet:

”Det samlede arkitektoniske greb er særdeles sikkert udført. Der er en god variation i skala i både grønne og befæstede arealer. Der skabes en tydelig akse langs stamvejen ved hjælp af belægningsskifte og et mere stramt udtryk end det der findes ude i de enkelte gårdrum, hvilket er med til at understrege et tydeligt hierarki, som understøtter den fremtidige brug.”

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109