23948sdkhjf

Tager næste skridt i omfattende skoleprojekt

Hillerød Kommune er klar med de næste etaper i en omfattende opgradering af Frederiksborg Byskole

Entreprenører og rådgivere med styr på processer og organisation kan finde blyanter og lommeregnere frem.

I kølvandet på en totalrenovering i en af fløjene på Frederiksborg Byskole i Hillerød sidste år, er Hillerød Kommune nu klar med de næste etaper i den omfattende modernisering og udvidelse af skolen.

Projektet udbydes i det, som betegnes "et inddragende samarbejde i totalrådgivning og hovedentreprise". Det fremgår af Projektagenten, Licitationens søsterportal til overvågning af udbud og projekter.

Med helhedsplanen for Frederiksborg Byskole bliver store dele af skolens eksisterende bygninger moderniseret. Hermed vil kommunen dels sikre en bedre udnyttelse af de eksisterende rammer, dels forbedre de fysiske rammer på skolen gennem en indvendig renovering af den samlede bygningsmasse.

62 millioner

Helhedsplanen er opdelt i fem etaper, hvoraf etape et, en totalrenovering og udbygning af Skovfløjen, blev  afsluttet i 2023. På denne fase løb Erik Arkitekter og Øllgaard Rådgivende Ingeniører med opgaven.

Nu har kommunen så præsenteret omverdenen for et udbud med forhandling med en anslået kontraktværdi på 62,8 mio. kr. for resten af etaperne.

Etape to er ombygning af fagfløj, udbygning af medarbejderfaciliteter og ny indgang. Tredje etape er en indvendig renovering af klassefløjen og omklædningsfaciliteter, mens etape fire er en indvendig renovering af Vinkelhus & Højen. Endelig er der i etape fem planlagt opførelse af en ny sportshal i tilknytning til eksisterende idrætssale.

Da Hillerød Byråd i december 2023 godkendte anlægsbevillingen, var det ifølge referatet fra mødet med kommentaren:

”Vi mener fortsat, at Frederiksborg Byskole har brug for en ny hal, men for at få budgettet til at gå op, udsætter vi byggeriet af en ny hal. Eleverne må benytte de eksisterende indendørs forhold, og skolen må fortsat leje haltimer i Frederiksborgcenteret."

Kvalitet vejer tungest

Kommunen er klar til at bringe op mod fire aktører i spil til næste fase i udvælgelsesprocessen.

Modsat tilfældet på mange andre opgaver betyder prisen i dette projekt ganske "lidt." I tildelingskriterierne vægtes pris nemlig kun med 25 pct.

Omvendt vægtes tilbudsgivers løsningsforslag til løsning af en række konkrete opgaver, og hvilke værktøjer man vil anvende, med 45 pct. 

Endelig vægtes kriteriet organisation og CV'er med 30 pct.

Projektet ventes at blive skudt i gang midt i juni i år og løbe frem til udgangen af 2026.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172