23948sdkhjf

Fire mænd tiltalt i sag om svindel i østjysk boligforening

Fire mænd er tiltalt for mandatsvig for mere end 20 millioner kroner i en periode fra 2010 til 2020

Anklagemyndigheden ved Østjyllands Politi har rejst tiltale mod fire mænd i sagen om omfattende svindel i den almene boligorganisation Østjysk Bolig.

Sagens 51 sider lange anklageskrift beskriver blandt andet, hvordan der efter anklagemyndighedens opfattelse er leveret køkkenelementer og udført byggeprojekter - alt sammen i privat regi - på boligforeningens regning.

De fire mænd er tiltalt for at have begået mandatsvig for mere end 20 mio. kr. Forbrydelserne er ifølge anklageskriftet sket i en periode fra 2010 til 2020. De nægter sig skyldige.

En tidligere direktør i Østjysk Bolig og en østjysk entreprenør forsøges taget til indtægt i de fleste af sagens forhold.

Byggeprojekter

I den tunge ende handler det blandt andet om køkkenelementer og byggeprojekter. Derudover er der blevet godkendt betalinger for millioner for serviceydelser, som ifølge anklagemyndigheden aldrig er blevet leveret.

I den lettere ende er direktøren anklaget for at have ladet boligforeningen betale for et medlemskab af Lyngbygaard Golf til sin svigersøn og for levering af et trægulv til 5.002 kr. fra Stark til sin datter.

En anden leder i boligforeningen anklages for over en periode fra november 2012 til december 2018 at have overført 9,3 mio. kr. fra boligforeningens konti i Sparekassen Kronjylland og i Djurslands Bank til sine egne konti under påskud af, at der var tale om udlæg.

Han er desuden tiltalt for sammen med direktøren at have haft del i, at der fra boligforeningen blev foretaget seks betalinger eller modregninger for sammenlagt 7,3 mio. kr. i 2018 og 2019 til entreprenøren.

Den fjerde mand er alene anklaget i to forhold, som begge drejer sig om levering af HTH-køkkenelementer til henholdsvis direktøren og entreprenøren.

Anmeldt i 2020

Sagen blev anmeldt til Østjyllands Politi tilbage i oktober 2020.

Jyllands-Posten har tidligere sat anlægsentreprenøren Dan Jord, som er et selskab i Aarsleff-koncernen, i forbindelse med svindelsagen.

Aarsleff har siden bekræftet, at Dan Jord og selskabets tidligere direktør i marts måned blev sigtet i en sag vedrørende mulig returkommission.

Landets største entreprenørkoncern oplyste ligeledes, at politiet havde gennemført en ransagning på Dan Jord A/S’ kontorer som følge af sagen, og at der var tale om forhold, som en enkelt person hos Dan Jord A/S er ansvarlig for.

- Det er alvorligt, når ansatte i en virksomhed uberettiget udnytter deres position til at opnå personlig vinding, siger advokaturchef Jacob Balsgaard i en pressemeddelelse fra Østjyllands Politi.

- Sagen er selvfølgelig opsigtsvækkende grundet beløbsstørrelsen og den omstændighed, at der er rejst tiltale for mandatsvig begået mod en almen boligorganisation, siger han.

Østjyllands Politi har siden modtagelsen af anmeldelsen og frem til nu efterforsket sagen. Med tiltalerejsningen er der truffet beslutning om, at en domstol skal vurdere, hvorvidt de tiltalte er skyldige eller ej.

Det kommer til at foregå ved Retten i Aarhus på et endnu ikke fastlagt tidspunkt.

/ritzau/

Se nøgletal for:
Læs mere om: svindel almene boliger
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.828