23948sdkhjf

Fremgang i presset marked: Teknikentreprenør er udfordret på entrepriserne

Teknikentreprenøren oplever modsatrettede tendenser i forretningen 

Mens entrepriseforretningen er udfordret, udvikler serviceforretningen sig positivt hos GK Danmark, den danske gren af den norske teknikentreprenør GK.

I tredje kvartal rundede selskabets omsætning 151 mio. norske kr., hvilket svarer til 95 mio. danske kr. i dagens kurs. Det var en 16 pct. sammenlignet samme periode året før.

Selvom vi har positive forventninger, er det en udfordrende opgave i et presset marked Jørgen L. Christensen, adm. direktør i GK Danmark

Mens driftsresultatet voksede med 1 mio. norske kr. til 2,4 mio. norske kr. (1,5 mio. danske kr.), gik selskabets resultat før skat frem med 0,3 mio. norske kr. til 1,4 mio. norske kr. (0,9 mio. kr.).

- GK Danmark leverer en omsætning inden for budgettet for Q3. Det har resulteret i en beskeden forbedring af resultatet i 3. kvartal sammenlignet med samme periode i 2022, konstaterer Jørgen L. Christensen, adm. direktør i GK Danmark, i en pressemeddelelse.

Direktøren peger på to modsatrettede tendenser, der påvirker forretningen.

- Serviceforretningen har leveret fremragende resultater på tværs af alle tre afdelinger. Især København og Odense har opnået imponerende omsætning og indtjening, mens Aarhus også præsterer lidt bedre end forventet, siger Jørgen L. Christensen og tilføjer:

- Men udsættelsen af tre større tværfaglige projekter med flere faggrupper involveret har skabt udfordringer for vores entrepriseforretning.

GK Danmark
Regnskabsår Q3 2023 Q3 2022
Valuta mio. NOK mio. NOK
Omsætning 151,5 130,6
EBITDA 2,4 1,4
Resultat før skat 1,4 1,1
Ordrereserve 184,1 163,1
Kilde: GK

Har flere ordrer i bogen

Den fortsatte tilbagegang på det danske byggemarked påvirker samtidig GK Danmarks ordretilgang, påeger direktøren:

- For at adressere udfordringerne har vi intensiveret vores indsats inden for pipelinestyring og salg. Med målrettet ledelsesmæssig indsats og forstærket fokusering på projekttilvækst arbejder vi med at håndtere disse udfordringer.

- Selvom vi har positive forventninger, er det en udfordrende opgave i et presset marked, forklarer han.

Uden at sætte tal betegnes GK Danmarks ordreindgang som ”god i kvartalet”. Den samlede ordrebeholdning pr. 30. september var på 184,1 mio. norske kr. (115,3 mio. kr.), hvilket var 11 mio. norske kr. mere end samme dato i 2022.

Nye opgaver i GK Danmarks bog

GK Danmark har i tredje kvartal 2023 blandt andet har vundet VVS-entreprise for FEAS Universitetsbyen i Aarhus i forbindelse med omdannelsen af det gamle kommunehospital til kontorfaciliteter. Projektet omfatter cirka 11.000 kvm med montering af 650 radiatorer, komplet varmeinstallation samt nye toiletkerner og meget andet.

Teknikentreprenøren har også vundet ventilationsentreprise for Mørkhøj Park, tidligere kendt som Det gamle Blågård Seminarium, der gennemgår en omfattende renovering og ombygning for Gladsaxe Kommune. Mørkhøj Park skal omdannes til kulturhus, musikskole samt undervisningsfaciliteter til Enghavegård skole, og entreprisen omfatter ombygning af eksisterende ventilationsanlæg for at opfylde nutidens krav samt etablering af nye centrale og decentrale ventilationsanlæg i nogle af sidefløjene.

Kilde: GK

Mindre koncernvækst

GK-koncernen som helhed præsterede en omsætning på 1,4 mia. norske kr. (0,9 mia. danske kr.), hvilket var en stigning på 5 pct. sammenlignet med tredje kvartal 2022. 

På koncernnivieau var der tale om en markant resultatfremgang. Resultatet før skat landende således på 3,9 mio. norske kr., hvor det året før var -57,2 mio. norske kr.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11