23948sdkhjf

Bygma-boss trækker sig fra posten - i hvert fald for en dag

Mandag fratrådte Peter Hellerung Christensen fra topposten i Bygma Gruppen. Allerede tirsdag morgen er han dog tilbage

Det var en overraskende udmelding fra topchefen, Bygma Gruppens medarbejdere mandag morgen mødte ind til. Her meddelte Peter Hellerung Christensen, at han med øjeblikkelig virkning ville træde tilbage fra sin stilling, og at afløseren allerede var fundet.

Den 20-årige jurastuderende Vera Jarlov fik dog kun en enkelt dag i direktørstolen hos den danske byggecenterkæde, og det skete som led i PlanBørnefondens globale kampagne #GirlsTakeover. Her giver direktører, ledere og politikere i 65 lande deres positioner videre med formålet at skabe opmærksomhed omkring ligestilling i forbindelse med FN’s Internationale Pigedag 2023 d. 11. oktober.

– Bygma er en del af bygge- og anlægsbranchen, der i de kommende år kommer til at mangle kvalificerede medarbejdere, samt en branche hvor kvinderne er underrepræsenterede. Derfor har vi i høj grad en interesse i at belyse problemet og dermed skabe grobund for, at flere kvinder vil vælge vores branche, og forhåbentlig indfri deres lederpotentiale hos os. Så det var med glæde, at jeg overlod min post til Vera for en dag, udtaler Peter Hellerung Christensen i en pressemeddelelse.

Ved at give Vera Jarlov mulighed for at sætte sig i direktørstolen, ønsker byggecenterkæden at signalere et klart et ønske om at være en del af den forandring, der er nødvendig for en fremtid med flere kvinder på ledelsesniveau og i byggebranchen som helhed.

Vera Jarlovs dag som koncernchef for Bygma Gruppen bød på et tætpakket program dels i hovedkontoret i Søborg og i Proffcenteret i Roskilde. Her talte den afgående og nye koncernchef i fællesskab med en række af Bygmas kvindelige profiler, herunder koncernens bæredygtighedsdirektør Elnaz Ehsani, om udfordringerne ved at få flere kvinder ind i trælasthandler og byggebranchen og mulige fremtidige tiltag.

­­­­­­­­­­­­­­­­­­

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.203