23948sdkhjf

Farvel til Munck-direktør: - Vi har brug for en anden profil

Jan Nørregaard Olsen er fratrådt som adm. direktør i Munck Asfalt A/S efter knap fire år i stolen

De sidste par år har været mere end almindeligt hårde for asfaltbranchen.

Branchen har således været lammet af stigende råvarepriser, men også energikrisen har gjort det svært at drive asfaltvirksomhed, da det er ret energitungt at producere den grå masse.

De hårde kår har Munck Asfalt A/S, der en del af Munck Gruppen, også kunne mærke. Derfor er der ifølge stifter og midlertidig direktør Hans Christian Munck brug for nye kræfter i front for virksomheden, der holder til i Nyborg.

Det har medført, at asfaltvirksomheden, der har over 300 ansatte, netop har sagt farvel til deres adm. direktør, Jan Nørregaard Olsen, der overtog direktørstolen i januar 2020.

- Vi har valgt at opsige Jan, fordi vi har et ønske om at udvikle virksomheden, og der er vi kommet frem til, at vi har brug for en anden profil, siger Hans Christian Munck til Licitationen - Byggeriets Dagblad.

Kaster man blikket på virksomhedens seneste regnskab, bliver det tydeligt, at det har været svære tider for asfaltmarkedet. De seneste to år har Munck Asfalt A/S præsenteret røde tal på bundlinjen. Men det er ikke de økonomiske resultater, som har gjort udslaget, lyder forklaringen:

- Det er ikke en beslutning, som udelukkende er truffet på baggrund af manglende økonomiske resultater, det er en erkendelse af, at vi også skal i en anden retning som virksomhed, siger Hans Christian Munck.

På jagt efter en ny

Det er ejeren selv, Hans Christian Munck, som har sat sig i direktørstolen, men det bliver kun for en stund.

- Vi skal ud at finde en ny direktør, men vi er ikke særlig langt i processen, så vi skal ud at afsøge markedet, siger den midlertidige direktør.

Munck Gruppen

  • Selskabet blev grundlagt i 1988, hvor Hans Christian Munck som 20-årig investerede i sine første maskiner. Med udgangspunkt fra Nyborg og asfaltfabrikker i Langeskov og Tinglev blev der udlagt asfalt på pladser, landeveje, motorveje og cykelstier over det meste af landet - inklusive Grønland.
  • Munck Gruppen A/S med hovedsæde i Nyborg på Fyn dækker i dag over fire forretningsområder: Munck Asfalt, Munck Forsyningsledninger, Munck Havne & Anlæg og Munck Civil Engineering.
  • Ud over Danmark har Munck Gruppen aktiviteter i Grønland, Island og Polen.
  • Hans Christian Munck er stadig eneejer af koncernen, hvor han desuden bestrider posten som adm. direktør.

Kilde: Munck Gruppen

Hans Christian Munck forventer samtidig, at asfaltmarkedet vil vokse, og derfor er han også fortrøstningsfuld for fremtiden.

-  Vi forventer, at de yderligere investeringer i infrastruktur vil få markedet til at vokse. Derfor håber vi også, at vi ser ind i en mere stabil periode, siger direktøren. 

Licitationen har forsøgt at få en kommentar fra den fratrådte direktør, Jan Nørregaard Olsen, men han har ikke ønsket at kommentere sin afgang. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109