23948sdkhjf

Miljøkrav strammer til - også på maskinerne

Strammere miljølovgivning, også på byggeri og anlæg, nærmer sig - og det er med at være klar

En arbejdsgruppe med base i DI Byggeri, med deltagelse af en række aktører, har kigget nærmere på den emissionsfrie byggeplads. Og her er der flere overraskelser, og det får stor betydning for den indsats der, skal til for at opnå miljøkravene. 

- En ting er, at vi har de elektriske emissionsfrie maskiner - i hvert fald i et vist omfang. Men der skal mere til, for det viser sig jo, at en byggeplads også udleder fra skurvogne , grundvandssænkning og udtørring af bygningen, siger formanden for arbejdsgruppen, Carsten Hoeck, til Licitationen - Byggeriets Dagblad. 

Og det er ikke kun i byggeriet. I Holland har man helt bevidst udskudt en række projekter på digerne ud mod Nordsøen, som på grund af klimaforandringer skal forhøjes. Her kommer nu også skrappe krav, blandt andet til maskiner der skal køre på digerne. Det skyldes at digerne ligger i Nature 2000 områder. Sådanne områder har vi også herhjemme, men der stilles endnu ikke krav til, hvilke maskiner, der må køre der.

Klimaforandringerne - og de deraf følgende miljøkrav - rykker tættere på. Og der skal følges med, hvis man ikke vil sættes bagerst i køen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126