23948sdkhjf

Nomaco har overtaget salg af Saltnex-spredere

Fremover er det firmaet med de elektriske Melex-arbejdsbiler, der sælger og distribuerer de danske salt- og væskespredere i Skandinavien

Der blev givet håndslag på et markant nyt samarbejde på Have & Landskab i Slagelse. På messens sidstedag blev maskinfirmaet Nomaco A/S med base i Kastrup officielt ny distributør og forhandler af salt- og væskespredere fra den danske producent Saltnex A/S i Randers. Det skriver virksomheden i en pressemeddelelse.

- Fremover er det Nomaco, der distribuerer og sælger vores materiel både i Danmark, Sverige og Norge, fortæller direktør Bo Nielsen fra Randers Maskinfabrik, som startede Saltnex i 2016. Bo Nielsen driver maskinfabrikken sammen med sine brødre, Ove og Mads, og foruden at være underleverandør til en lang række andre virksomheder, satte brødrene dermed også egenproduktion af vintermateriel på produktionsplanen.

”Saltnex laver blandt andet lagespredere med batteridrift, som kan ligge på vores el-biler fra Melex, men naturligvis også på arbejdsbiler af andre mærker. Sprederne passer også på både kompakttraktorer og redskabsbærere, foruden altså el-biler”, forklarer direktør Benny Svenningsen hos Nomaco A/S.

Også miljøprodukter

Saltnex producerer spredere med kapacitet fra 50 til 1700 liter lage. Foruden gængs saltlage, kan anlæggene også køre med miljøprodukter.

Det var nu afdøde Hans Curt Nexgaard, der for år tilbage begyndte at udvikle spredere til både tørstof og lage. Han var på det nærmeste legendarisk inden for vinterbekæmpelse og kom til Nielsen-brødrene på Randers Maskinfabrik med en kolossal erfaring i produktion af saltspredere.

Hans Curt Nexgaard foreslog, at brødrene skulle tage sig af produktion og det forretningsmæssige. De havde jo organisationen og maskinerne til at producere. Selv ønskede Hans Curt Nexgaard bare at udvikle nye spredere.

Forhandlernettet på plads

Hidtil har fabrikken i Randers selv taget sig af distributionen af sprederne via forhandlere. Det lægges nu i hænderne på Nomaco, som allerede har et forhandlernet og egne sælgere.

Foruden de eldrevne Melex-arbejdsbiler, har Nomaco import og salg af en række andre produkter til vej- og parksektoren. For dem alle gælder, at der er tale om miljørigtige maskiner på el-drift. Blandt andre anlæg til ukrudtsbekæmpelse med varmt vand fra franske Oeliatic, el-rotorklippere og skråningsklippere fra Raymo og håndholdte maskiner med rygsæk-batterier til den professionelle grønne sektor fra Pellenc.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.145