23948sdkhjf

Ophæver entreprise efter ekstraregninger på mere end 50 millioner

Samarbejdspartnere risikerer at tabe penge, erkender bestyrelsesformand

Pensam ophæver en totalenterpriseaftale med firmaet Oskar Byg A/S om et ejendomsudviklingsprojekt på Nørre Voldgade i København. Det oplyser sidstnævntes moderselskab, ejendoms- og byggefirmaet Oskar Group A/S, i en pressemeddelelse.

Som så mange andre steder er penge skyld i bruddet. 

En ekstraregning på mere end 50 mio. kr. var mere, end hvad Oskar Byg kunne håndtere, og da parterne ikke kunne nå til enighed, indstilles arbejdet.

- Vi har forsøgt på alle tænkelige måder at finde en løsning, så Oskar Byg kunne færdiggøre projektet, men det har ikke været muligt, og det er vi enormt kede af, siger bestyrelsesformand i Oskar Byg, Henrik Wessmann Jensen, i pressemeddelelsen.

- Selvom vi har stillet en række løsningsforslag op, så er det end ikke lykkedes os at få Pensam til at deltage i et møde, bedyrer han også.

Stigningen i udgifterne til byggeprojektet på Nørre Voldgade skyldes blandt andet den høje inflation og de stigende råvarepriser. Det har ifølge byggefirmaet udløst en ekstraregning til materialer til Nørre Voldgade-projektet på mere end 20 mio. kr.

Derudover viste det sig i foråret 2023, at den oprindelige byggefaglige vurdering af ombygningen af ejendomskonstruktionen var misvisende. Derfor skal bruges mere stål til projektet end først estimeret, hvilket udløser en ekstraudgift på over 30 mio. kr.

Samarbejdspartnere mister penge

- Ophævelsen af samarbejdet får den meget beklagelige konsekvens, at der vil være betalingsforpligtelser, som Oskar Byg ikke vil være i stand til at overholde. Derfor vil der være nogle af vores samarbejdspartnere, som risikerer at tabe penge, og det vil vi selvfølgelig være frygteligt kede af, siger bestyrelsesformanden.

Oskar Byg og Pensam indgik en fastprisaftale tidligt i 2022, og aftalen rummer ikke fleksibilitet til at håndtere de markante makroøkonomiske konsekvenser, som krigen i Ukraine har haft på den globale økonomi, påpeger Oskar Byg.

- Da vi indgik aftalen, var der ingen, der kunne forudse, at vi ville gå ind i en periode med så alvorlige konsekvenser for den globale økonomi - og for projektet på Nørre Voldgade. Men virkeligheden er desværre, at udgifterne på grund af en række uheldige og uforudsete omstændigheder er steget eksplosivt i forhold til det oprindelige budget, og den byrde er Oskar Byg desværre ikke i stand til at løfte alene, siger Henrik Wessman Jensen.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.145