23948sdkhjf

Licitationen mener: Derfor tjener de bedste flere penge

Hvis man vil drive virksomhed med en maksimal overskudgrad, som ligger på over 3-4 pct., så skal man ikke vælge entreprenørbranchen. Det viser Licitationen - Byggeriets Dagblads nye brancheanalyse blandt entreprenørvirksomheder. Af analysen, som tager pulsen på de 53 største entreprenørvirksomheder herhjemme, fremgår det nemlig, at mens virksomhederne er rigtigt gode til at skabe omsætning, så halter indtjeningen slemt bagefter. De 53 virksomheder har i gennemsnit øget omsætningen med 17 pct., men den gennemsnitlige overskudsgrad er blot 2,6 pct.

Det hører med i fortællingen, at omsætningen og indtjeningen er skabt i et marked med hård priskonkurrence og konstant usikkerhed i forhold til materialepriser og den generelle konjunkturudvikling. Så egentlig er det jo godt gået. Men, overskudsgrader på 2-3 pct. skaber desværre ikke den soliditet og den økonomiske robusthed, som skal til for at drive en solid virksomhed i entreprenørbranchen.

Et par af entreprenørfirmaerne i analysen skiller sig ud med overskudsgrader på op til 7 pct. Og opskriften på succes handler om at skabe overblik over alle processer i en byggesag og styre alle processer minutiøst i mål.

Det handler også om meget nøje at risikovurdere opgaverne og sige pænt nej tak til opgaver, som ikke kan prissættes helt nøjagtigt. Og også pænt nej tak til opgaver for en bygherre eller med samarbejdspartnere, som man på forhånd ved kan ende med konflikter. En svær øvelse, når man jagter toplinje, men meget bedre for bundlinjen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093