23948sdkhjf

Medie: Stævning koster By & Havn 140.000 kroner

By & Havn har hyret advokatselskabet Bech Bruun i deres opgør mod Fagbladet Ingeniøren

140.000 har det kostet for By & Havn at stævne Fagbladet Ingeniøren for 'uberettigede og ærekrænkende' formuleringer. 

Det skriver Ekstra Bladet, som har søgt aktindsigt i sagen. 

I slutningen af juni kom det frem, at det offentlige udviklingsselskab har stævnet mediet for en række udsagn, der var blevet bragt på lederplads. Her optrådte formuleringer om, at en undersøgelse af Lynetteholmens miljøpåvirkning af Østersøen endte i et 'korrumperet mørkekammer'.

Disse markante udsagn blev bragt efter forudgående afsløringer fra samme medie. 

Gennem aktindsigter i mailkorrespondancer mellem myndighederne, havde Fagbladet Ingeniøren i artikler afsløret, hvordan der optrådte ladede formuleringer i processen omkring den uvildige tredjepartsgranskning, og at rådgiveren var navngivet på forhånd. 

En kritik, som transportministeren har afvist med den begrundelse, at Trafikstyrelsen, som er miljømyndighed for Lynetteholm, netop havde kritiseret de ladede vendinger og fjernet dem fra den endelige problemformulering for tredjepartsgranskningen.

LynetteholmNews har talt med chefredaktør for fagbladet, som mener, at stævningen er en voldsom reaktion. Denne artikel kan du læse her: 

Chefredaktør reagerer på stævning: - Forløbet kalder på en krads leder

Formand: Beskyldninger er 'særdeles alvorlige' 

By & Havn har stævnet lederskribenten og den ansvarshavende chefredaktør hos Fagbladet Ingeniøren for uberettigede og ærekrænkende ytringer og dermed overtrædelse af straffelovens § 267 i forbindelse med lederen.

Derudover har By & Havn også klaget over mediet til Pressenævnet, da de mener, Fagbladet Ingeniøren i flere artikler om Lynetteholm har overskredet kodeks for god presseskik.

Bestyrelsesformand Pia Gjellerup fra By & Havn kaldte Fagbladet Ingeniørens beskyldninger for "særdeles alvorlige".

- Brugen af ordet korrumperet og magtfordrejning i relation til By & Havns involvering i Lynetteholm er efter min vurdering klart over grænsen for ærekrænkende ytringer i straffeloven. Det er særdeles alvorlige beskyldninger - ovenikøbet viderebragt af et fagblad - om, at der skulle være fundet retsstridige forhold og strafferetsovertrædelser sted i relation til behandlingen af Lynetteholmsagen, og sådanne beskyldninger kan By & Havn som involveret part ikke bare lade passere. Det er By & Havn nødsaget til at få stoppet og manet i jorden her og nu. Derfor har vi valgt at gå til domstolene for at få afgjort sagen, sagde bestyrelsesformand for By & Havn, Pia Gjellerup.

Artiklen er en del af temaet Lynetteholm.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125