23948sdkhjf

Sætter standarder: Molio-direktør valgt ind i international organisation

For første gang kommer der dansk fingeraftryk i Buildingsmart Internationals top

Den danske bygge- og anlægsbranche er nu for første gang repræsenteret i bestyrelsen hos den internationale organisation Buildingsmart International.

Christina Hvid, adm. direktør i Molio, byggeriets videnscenter, er netop valgt på generalforsamlingen den 20. juni, oplyser Molio i en pressemeddelelse.

- Det er en spændende og relevant bestyrelsespost, som jeg ser frem til at være aktiv i. Jeg vil arbejde for at opnå sømløs udveksling af data i byggeriets værdikæde på tværs af formater, softwareprogrammer og værktøjer og forsøge at få den danske byggebranche – med fokus på bæredygtighed og digitalisering – mere frem i det internationale samarbejde, siger nyvalgte Christina Hvid.

Buildingsmart er en international non-profitorganisation og et verdensomspændende samarbejde, som arbejder for udvikling og brug af åbne, digitale dataformater baseret på fælles standarder.

Tilstedeværelsen i den internationale bestyrelse giver ifølge Molio mulighed for at udøve indflydelse på udviklingen af globale standarder for byggeri og anlæg, da de fastlægges i Buildingsmart - længe før de bliver til ISO og CEN-standarder.

Blandt samarbejdspartnerne i Buildingsmart International finder man Schneider Electric, Siemens AG, Trimble og Autodesk. I den danske gren, Buildingsmart Danmark, er der navne som Bravida Danmark, Vejdirektoratet, Grundejernes Investeringsfond og Banedanmark, på listen over samarbejdspartnere.

Buildingsmart

  • Buildingsmart er en international organisation, der er startet i USA og har eksisteret siden 1996. I dag ligger hovedkontoret i London
  • Organisationen betegner sig som drivkraft for den digitale omstilling af arbejdet i bygge- og anlægsbranchen, der arbejder for at forbedre og effektivisere sektoren gennem udvikling og vedtagelse af åbne, internationale standarder og løsninger for infrastruktur og bygninger
  • Der findes nationale grene i over 30 lande. De nationale grene sikrer udvikling og udbredelse af åbne, digitale arbejdsprocesser i deres respektive lande
  • Danmark har i mange år været en del af en nordisk gren
  • I 2020 etablerede byggeriets videncenter Molio en selvstændigt dansk gren på vegne af den danske bygge- og anlægsbranche, Buildingsmart Danmark

Kilde: Molio

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14