23948sdkhjf

Stor maskinimportør slår rekord i nyt regnskab med ny mand i front

Volvo Entreprenørmaskiner har leveret sit hidtil bedste resultat - til trods for mange forhindringer i året

Det er gået godt for Volvo Entreprenørmaskiner i 2022, og det med en ny direktør i stolen. Henrik Torp Kristensen har siddet i den varme stol i godt et års tid, og selvom der går noget tid med at komme ind i tingene, er han lykkedes med indsatsen, som dog ikke bærer fuldt frugt i det afsluttede regnskab.

- Vi har lavet det bedste regnskab nogensinde, og det skyldes en ihærdig indsats fra medarbejderne, for det har ikke været et nemt år, siger han til Licitationen Byggeriets Dagblad, og tilføjer:

- Generelt kan man sige, at markedet jo har været med os med en stor efterspørgsel. Som alle andre har vi haft problemer med at levere maskiner, og derfor har vi nu en virkelig solid ordrebog. Og det går på nogle områder noget bedre med at levere, siger han.

Frem på alle parametre

Med en omsætning på 596 mio. kroner i 2022 mod en omsætning året før på 575 kroner, er der her fremgang at spore. Bruttofortjenesten er også steget til knap 180 mio. kroner mod 168 mio. kroner året før. Og på driften er der en markant stigning fra godt 30 mio. kroner til knap 42 mio. kroner. Og endelig er årets resultat også næsten 10 mio. kroner forbedret, og ender på 30 mio. kroner mod 21,5 mio. kroner året før. Det har positiv indflydelse på egenkapitalen, der er øget til godt 97 mio. kroner, svarende til en egenkapitalforrentning på 35 procent.

Lange leveringstider

Henrik Torp Kristensen lægger ikke skjul på, at det er og har været svært at skaffe nye maskiner:

- Det er især svært med dumpere og læssemaskiner, mens det går noget bedre nu med at levere nye gravemaskiner. Når vi alligevel har kunnet nå vores resultat, så skyldes det, at vi alligevel er lykkes med at få fat i maskiner via vores samarbejdspartnere, det vil sige de øvrige importvirksomheder, som Volvo's direkte netværk af importører, og at vores service-afdeling har kørt godt og stærkt.

Det er især svært med dumpere og læssemaskiner, mens det går noget bedre nu med at levere nye gravemaskiner. Når vi alligevel har kunnet nå vores resultat, så skyldes det, at vi alligevel er lykkes med at få fat i maskiner via vores samarbejdspartnere Henrik Torp Kristensen, adm. direktør Volvo Entreprenørmaskiner.

Der er også fortsat problemer med komponenter, specielt dem, der skal leveres via havnen i Rotterdam. Her er der faktisk fortsat logistik-problemer efter at det famøse skib satte sig på tværs i Suez-kanalen, fortæller han.

En anden årsag til fremgangen skyldes at det ifølge Henrik Torp Kristensen, er lykkedes at skaffe rigtig gode brugte maskiner, som har kunnet opfylde et behov hos kunderne.

Fornyet salgsorganisation

Året har budt på andre udfordringer. En salgschef er blevet skiftet ud, og der er også sket udskiftninger i salgsstaben.

- Jeg har selv været fungerende salgschef i en længere periode, så der har selvfølgelig været en periode, hvor det har været svært at nå det hele. Men det har ikke haft negativ indflydelse på regnskabet. Nu er vi i gang med et nyt setup, og det fungerer allerede rigtigt godt, siger han.

Virksomheden har blandt andet ansat en medarbejder til at sælge serviceaftaler, og også her er der fremgang.

Volvo Entreprenørmaskiner beskæftiger 116 medarbejdere i de to afdelinger hhv. I Taulov ved Fredericia og i Roskilde.

Godt i gang

Forventningerne til indeværende år er ganske positive:

- Jeg regner med, at vi i år kan nå ca. samme omsætningsniveau. Det går faktisk ret godt til trods for, at mange taler om sorte skyer i horisonten. Det mærker vi ikke rigtigt, for der er rigtig mange store anlægsprojekter i gang, som ikke bliver færdige i år. Boligbyggeriet er stagneret, men opvejes af øvrige aktiviteter, så jeg er faktisk ret positiv, siger han Henrik Torp Kristensen.

Han tilføjer dog, at indtjeningen kan blive svær at holde i helt samme niveau, hvilket primært skyldes stigende priser og øgede omkostninger i forbindelse med leveringer, herunder logistikmæssige udfordringer.

VOLVO ENTREPRENØRMASKINER A/S
Regnskabsår 2022 2021
Valuta mio. DKK mio. DKK
Nettoomsætning 596,049 614,240
Bruttofortjeneste 179,440 168,133
Resultat af primær drift 41,748 30,561
Resultat før skat 38,488 27,800
Årets resultat 29,801 21,504
Balancestatus 460,006 450,020
Egenkapital 97,362 72,561
Antal ansatte 116 112
Kilde: CVR

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126