23948sdkhjf

Husbygger løfter resultatet med tocifret millionbeløb: – Vi søger med lys og lygte efter jord

Efterspørgslen på lavenergihuse vokser stille og roligt igen, lyder det fra Holm Huse, der har nye felter i kikkerten

Holstebro-virksomheden Holm Huse kan sætte flueben ud for det, som medejer Lars Holm Pedersen og den øvrige ledelse i husbyggeren betegner som et solidt regnskabsår.

Det til trods for perioder med manglende efterspørgsel på byggeprojekter i det seneste kalenderår.

Men noget tyder dog på, at det er ved at vende igen, fortæller Lars Holm Pedersen, der er medejer af byggefirmaet sammen med sin bror, i en pressemeddelelse om udviklingen i 2022.

– Årsresultat fra 2022 har været godkendt. Vi har forbedret egenkapitalen markant og haft et overskud på 9.750.000 mio. kr., så det ser bestemt fornuftigt ud, forklarer Lars Holm Pedersen i pressemeddelelsen.

Sammenholder man tallet med 2021 er resultatfremgangen på 16,2 mio. kr.

Medejeren mærker også en øget tilgang i ordre og efterspørgsel:

– Vi fornemmer, at ordretilgangen er stille og roligt stigende. Der er begyndt at komme en efterspørgsel på parcelhuse igen, så vores håb er naturligvis, at flere vil investere meget mere i det bæredygtige byggeri af lavenergihuse, vi er garant for, vurderer husbyggeren.

DANSK EJENDOM A/S (Holm Huse)
Regnskabsår 2022 2021
Valuta mio. DKK mio. DKK
Bruttofortjeneste -8,4 -6,5
Resultat af primær drift -10,5 -8,5
Resultat før skat 7,4 -9,4
Årets resultat 9,5 -6,7
Balancestatus 50,7 105,0
Egenkapital 27,8 18,4
Antal ansatte 18 17
Kilde: CVR

Holm Huse blev etableret i 1965 og leverer i dag modulbyggerede lavenergi-huse. Alle elementer er egenproduceret på fabrikken på i Holstebro.

'Søger med lys og lygte

Holm Huse har også flere projekter, der er i opstartsfasen rundt om i landet. Men de er fortsat på jagt efter endnu flere projektbyggerier, som er deres varemærke. Her er det primært på Sjælland og i de større byer i både Jylland og på Fyn, de er på udkig efter.

– Vi søger med lys og lygte efter jord på særligt Sjælland, hvor vi kan få lov til at bygge. Men vi afsøger ligeledes andre større byer i både Jylland og på Fyn, siger Lars Holm Pedersen, der gerne vil bevæge sig ind på nye markeder for byggeri.

– Et af vores større fokuspunkter har været at sælge os ind på projekter i forbindelse med bofællesskaber og generelt seniorboligmarkedet, siger han og peger på lave driftsomkostninger ved lavenergihus. 

– Derfor er det klart min forventning, at vi få potentielle købere til at få øjnene op for det bæredygtige og miljøvenlige byggeri i endnu højere grad, tilføjer Lars Holm Pedersen.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109