23948sdkhjf

Trods byggerier: Turister strømmer til ferieø

Den tyske ferieø Femern fastholder sit tag i turisterne trods dyste forudsigelser og byggepladser ved Puttgarden

2.200 solskinstimer om året, strande, landlige omgivelser og idylliske fiskerlejer gør den tyske ø Femern til en attraktion for turister.

Øen er en få tyske kystdestinationer og hjemsted for festivaler, surf-konkurrencer med mere. Derfor har de lokales modstand mod Femern-forbindelsen været massiv gennem projektets levetid.

I 2011 forudsagde en rapport, at byggeriet af forbindelsen ville koste 10 pct. af besøgene til øen. Men så slemt er det ikke gået for øen, der ifølge Fehmarn.de tiltrækker over 400.000 turister om året. De står for tre mio. kr. overnatninger.

For trods et lidt lavere antal bookinger, er de værste anelser gjort til skamme, skriver Der Nordschleswiger.

- Indtil videre har vi ikke været i stand til at bekræfte det forventede fald i bookinger på op til ti procent, siger turistchef på Femern Oliver Behncke til avisen.

Femern vil i løbet af året lægge grund til fem store anlægsprojekter. Ud over selve tunnelen til Danmark, der er i fuld gang, skal DB Netz og Deges anlægge Femernsund-tunnelen og udvide forbundsvej 207 til fire spor, mens jernbanestrækningen til Lübeck skal udvides til to spor og elektrificeres.

Endelig kommer et projekt med renoveringen af ​​den eksisterende bro over Femernsund, som for nyligt fyldte 60 år.

Slesvig-Holstens erhvervs-, trafik og økonominister Claus Ruhe Madsen er heller ikke bekymret, siger han til avisen.

- 2022 blev et rekordår med hensyn til overnatninger, siger han til det tyske nyhedsbureau DPA:

- Det lidt lavere bookingtal skyldes ikke direkte effekterne af anlægsarbejdet. Vi ser nærmere en normalisering af bookinger til niveauet før Corona, lyder det.

Ifølge ministeriet er antallet af besøg og overnatninger stadig stigende. I januar 2023 blev der registreret 8,5 procent flere gæsteankomster på Femern end i januar 2022.

Artiklen er en del af temaet Femern.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.128