23948sdkhjf

Licitationen mener: Får du også 40 pct. rabat på byggematerialer?

Byggematerialernes himmelflugt trækker et kedeligt spor af udskudte og forsinkede projekter og konkursramte byggevirksomheder efter sig.

Man kan fristes til at tro, at grossisterne og byggecentrene udnytter situationen og holder priserne oppe. Men det er ikke sådan, det hænger sammen, når det store billede skal tegnes. Grossisterne og byggecentrene har nemlig også måtte betale en hel del mere for at have varer på hylderne og forsvare deres plads i værdikæden.

Nu er det imidlertid sådan med varerne på hylderne, at prisen er til forhandling. Det er der tradition for, når håndværkmestre og entreprenører køber materialer. Og der gives hurtigt 35-40 pct i rabat på listeprisen. Det er helt i orden. Det er et spørgsmål om forretningsstrategi og kunderelationer. Men, hvis grossisterne og byggecentrene kan yde rabat og måske stadig tjene penge, så er det mere end svært at gennemskue, hvad en vare reelt koster, og hvor meget den eventuelt er steget eller faldet i pris.

Det viser med al ønskelig tydelighed, at det stadig er vigtigt at forhandle sig frem til gode priser på materialer hos leveringsstabile grossister og byggecentre.

Det viser desværre også, at den benhårde og ubarmhjertige priskonkurrence i byggeriet lever i bedste velgående - selvom især grossister og byggecentre gør meget for at skabe værdi for kunderne på andre områder end netop prisen.

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
To statslige selskaber skal eje og drive 'brint-rør'
Udvider med 100.000 kvm og lidt til: Havn søsætter nye udbud
Ny prognose: Byggeaktiviteten falder med 30 pct. i år
Suser forbi ny milepæl: Familieejet trælast når 4 milliarder
Cowi køber rådgiver med 280 medarbejdere
Op mod 36 kilometer vandrør i skandaleramt supersygehus skal nu udskiftes
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.178