23948sdkhjf

Arkil går frem efter præstationer fra "fantastiske resultater” til ”meget svært”

Arkils afdelinger i Danmark svinger fra at have ”leveret fantastiske resultater” og haft det ”meget svært”

2022 bød på fremgang på både top- og bundlinje hos Arkil-koncernen, lyder det i en pressemeddelelse fra den familieejede entreprenørkæmpe.  

Omsætningen endte således på 3,9 mia. kr. imod 3,7 mia. kr. året før hos Arkil Holding A/S, der omfatter Arkil-koncernens danske og udenlandske aktiviteter og beskæftiger godt og vel 2.000 medarbejdere i Danmark, Tyskland og Irland. 

Resultatet af primær drift blev 163 mio. kr., svarende til en overskudsgrad på 4,1 pct. imod 120 mio. kr. og 3,3 pct. i 2021.

– 2022 har været et meget volatilt år, men vores aktivitet og resultat i 2022 er på trods af dette samlet set realiseret på et tilfredsstillende niveau og bedre end året før, udtaler Jens Skjøt-Arkil, adm. direktør i Arkil Holding, i meddelesen med de endnu ikke offentliggjorte regnskabstal.

– Energipriser, råvaremangel, inflation og generel usikkerhed gjorde året uforudsigeligt, og vi er tilfredse med, at vi som koncern overgår vores målsætning om en overskudsgrad på minimum 3,5 pct., tilføjer han og peger på, at aktivitet og resultat på et højt niveau i særligt Tyskland og Irland er med til at sikre et "samlet tilfredsstillende resultat".

Mere specifikt om arbejdsområder peges på, at der generelt er der høj aktivitet inden for projekter relateret til vedvarende energi, fjernvarme og reduktion af gasafhængighed, og Arkil spiller en væsentlig rolle i dette arbejde. 

Fra fantastisk til svært i Danmark

I Danmark startede 2022 med god aktivitet. Men hurtigt ramte  de meget store prisstigninger på varer, råstoffer og ikke mindst energi. 

– Det har resulteret i et meget varieret år, hvor nogle områder har leveret fantastiske resultater, og andre har haft det meget svært, udtaler Jørgen Søndergaard, adm. direktør i Arkil A/S, som står for Arkil-koncernens danske aktiviteter. 

– I løbet af året er det lykkedes at få bedre kontrol over prisudviklingen, ligesom det også har været nødvendigt at afstå fra kontrakter, hvor reguleringsmekanismerne ikke har været tilstrækkeligt gode, således at vi er bedst muligt forberedt på det kommende år, uddyber Jørgen Søndergaard.

Forventer endnu et godt resultat

For 2023 er der i Danmark udsigt til et vigende marked for byggeri, mens anlægsmarkedet forventes at blive sammenligneligt med 2022, hvor særligt fjernvarme og energikonverteringer har været i vækst. 

I udlandet forventes aktiviteten at holde niveauet og efterspørgslen på anlægsarbejder er generelt stor på alle vores markeder. 

"Vi ser derfor mange spændende potentialer og er i den sammenhæng opsøgende på flere dygtige medarbejdere i alle niveauer. Samlet set forventes der i 2023 endnu et godt resultat," lyder det fra Arkil-koncernen.

Arkil Holding A/S
Regnskabsår 2022 2021
Valuta mio. kr. mio. kr.
Omsætning 3.939,5 3.677,1
Resultat af primær drift 163,4 119,6
Resultat før skat 147,2 110,6
Årets resultat 105,2 79,5
Aktiver i alt 2.071,4 2.048,9
Egenkapital i alt 715,7 669,3
Gns. antal ansatte 2.050 2.077
Kilde: Arkil Holding

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125