23948sdkhjf

Byggeplaner i Hjørring er ulovlige: Salling Group må droppe nyt stort indkøbscenter

Opdateret 10:14 med udtalelse fra De Samvirkende Købmænd - og 10:16 med kommentar fra Salling Group

Salling Group fremlagde for efterhånden et stykke tid siden planerne om at ville opføre en ny Bilka-butik i Hjørring - og i den anledning lave en sammenkobling til det eksisterende A-Z-marked, der allerede befinder sig på A F Heidemanns Vej i den nordjyske by. 

Men De Samvirkende Købmænd og Coop har klaget over placeringen og opførelsen af et eventuelt nyt Bilka i byen - og det har Planklagenævnet nu besluttet, at de har fået med medhold i

Det skriver Nordjyske og Dagligvarehandlen

Det er særligt beliggenheden i Hjørring-bydelen, hvor der i forvejen er et bydelscenter inden for en radius på én kilometer, som Planklagenævnet har lagt til grund for deres afgørelse. 

- Planklagenævnet finder på den baggrund, at der vil være to bydelscentre inden for samme bydel, hvilket er i strid med forudsætninger for at udlægge bydelscentre i medfør af planlovens §5 stk 1, skriver Planklagenævnet i sin afgørelse. 

Salling Group har ellers tidligere fået opbakning fra Hjørring Byråd i forhold til placeringen af det nye Bilka-indkøbscenter på adressen. 

Men byggeplanerne strider altså imod planloven - og derfor må Salling Group i denne omgang altså skrinlægge planerne om en ny Bilka i Hjørring. 

- Det er glædeligt, at der er kommet en meget klar afgørelse, der siger, at det er i strid med loven at placere endnu et bydelscenter, som betjener det samme opland. Vi håber nu, at der er sat et definitivt punktum for Bilka-planerne i Hjørring, siger Jytte Tandrup, der er underdirektør i De Samvirkende Købmænd, ifølge Nordjyske. 

- Vi tager til efterretning, at kommuneplantillægget er blevet underkendt. Nu vil vi vurdere sagen lidt mere grundigt, og så tager vi stilling til, hvad det betyder på den længere bane, skriver Salling Group i en kommentar ifølge DetailWatch

Se nøgletal for:
Læs mere om: dagligvarehandel
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Anderledes byggefirma er ude med vækstregnskab
Prisstigninger har fået elementfabrik til at handle
Solbeskinnet byggestart på supersygehus’ kølecentral
Konkursramt byggefirma får kæmpeerstatning
Maskinerne ruller ind og gør plads til nye boliger i Farum
Voldgift: Spansk hovedentreprenør tager bladet fra munden i letbanestrid
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.894