23948sdkhjf

Danske husprintere ender på Forbes' prestige-liste

To iværksættere fra byggeriets kreative frontlinje er ifølge businessmedie blandt verdens mest entreprenante unge

Der er ikke langt fra tanke til handling, og det har vist sig at være enormt nyttigt i iværksætterverdenen.

Sådan lyder det fra Hasan Alsofi, der i januar 2021 dimitterede som bygningsingeniør. Kort forinden blev hans kammerat, Mikkel Birch, uddannet cand.merc.jur.

Med sig fra ingeniørstudiet havde Hasan Alsofi en idé om 3D-printet byggeri.

Og det betyder, at de to - der begge er uddannet fra Aarhus Universitet - nu er optaget på businessmediet Forbes’ prestigefyldte liste over verdens mest entreprenante unge mennesker, '30 Under 30'.

Høstet meget omtale

Sammen ville de kickstarte den nye teknologi, som ganske langsomt har ædt sig ind på den konservative byggebranche, men som aldrig rigtig var kommet i gear.

Hasan Alsofi og Mikkel Birch ville skabe landets første totalentreprenør i 3D-printet byggeri, og det hele begyndte på en byggegrund i Holstebro.

Det handler om at udnytte betonen til det, den er god til, og ikke bruge et gram mere end højest nødvendigt Hasan Alsofi, bygningsingeniør

Her opførte de sammen med kommunen og en række virksomheder i branchen -  og støttet af Aarhus Universitets Institut for Byggeri og Bygningsdesign - Danmarks første 3D-printede tinyhouse: Et 37 kvm arkitekttegnet hus, der stod færdig i 2022, og som siden har høstet megen omtale i både Danmark og udlandet.

- Vi er meget ydmyge over at blive optaget på listen, og det giver os endnu mere motivation til at gøre en forskel i byggesektoren, siger Hasan Alsofi, i en pressemeddelelse.

- Jeg tror, at vi udgør et godt match på grund af vores forskellighed kombineret med en fælles interesse. Vi har begge været atleter, og det har givet os begge et stærk resultatorienteret drive, men som personer er vi vidt forskellige. Jeg er god til mennesker, til at håndtere en byggeplads og den mere tekniske del af arbejdet, mens Mikkel er mere analytisk og strategisk og styrer tingene bag skrivebordet. Her kommer matchet mellem vores uddannelser virkelig i spil, tilføjer han.

Jeg er god til mennesker, til at håndtere en byggeplads og den mere tekniske del af arbejdet, mens Mikkel er mere analytisk og strategisk og styrer tingene bag skrivebordet Hasan Alsofi, bygningskonstruktør, om sit samarbejde med Mikkel Birch, som er uddannet cand.merc.jur.

En stigende rolle

Teknologi spiller en stadig stigende rolle overalt i samfundet, og der er mange gode tekniske løsninger, der venter på at blive opfundet, mener de to.

Trods succes kæmper Mikkel og Hasan både mod en yderst konservativ branche, men samtidig også mod en indædt skepsis mod 3D-printet byggeri på grund af brugen af beton.

- Det handler om at udnytte betonen til det, den er god til, og ikke bruge et gram mere end højest nødvendigt, siger Hasan Alsofi.

- Det kan 3D print bidrage med. 3D-print med beton er et springbræt til en ny måde at bygge på – også helt uden beton. Og man er allerede godt i gang med at eksperimentere med andre materialer. Eksempelvis halm, mycelium og ler, tilføjer han.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109