23948sdkhjf

Udvikler indgår aftale med nytænkende inventarproducent: Øjner konkurrencefordel på langt sigt

Den Glostrup-baserede inventarproducent Stykka har med en ny aftale sikret sig en ordre på design og levering af inventar til 161 nye lejeboliger. Aftageren er ejendomsudvikleren Tetris, der forventer, at strammere krav til fremtidens byggerier betyder, at det driftsoptimerede inventar har sikret virksomheden en konkurrencefordel på sigt.

Boligerne, Stykka skal levere køkkener og sengemøbler til, er en del af Tetris' boligkoncept Agorahaverne, som er DGNB Guld-certificerede boligfællesskaber for voksne mennesker 50+, som ønsker et aktivt liv og mere fællesskab i hverdagen.

– Stykkas fokus på bæredygtighed, holdbarhed og gode materialer passer perfekt ind i vores koncept. Derfor var det også et naturligt tilvalg for os, til vores næste etape af Agorahaverne fortæller Michael Krolykke, Afdelingschef i Tetris, i en pressemeddelelse.

På nuværende tidspunkt er der ikke et lovmæssigt krav om at indregne fast inventar som en del af bygningers klimapåvirkning, men ud fra et ønske om at bygge mere grønt har udvikleren valgt at indrette boligerne med inventar fra Stykka – et valg, der på langt sigt forventes at udgøre en god investering og en konkurrencemæssig fordel.

Vil være på forkant med udviklingen

Det nye bygningsreglement har for større nybyggerier fastsat en udledningsmæssig grænseværdi på 12 kg CO2 ÆKV/M2/år, men hos Tetris er man med de nye bofællesskaber gået efter at hæve barren.

Målet er, at CO2-aftrykket for bygningerne vil nå et gennemsnit på 5 kg CO2 ÆKV/M2/år i 2023, og ifølge ejendomsudvikleren er man allerede tæt på det mål.

– De nuværende LCA-regler stiller ikke krav om indregning af fast inventar. Når vi alligevel har valgt at tage et ekstra skridt og fokusere på inventar, er det fordi vi mener, at det er det rigtige at gøre, udtaler Michael Krolykke, og fortsætter:

– Inventar bør og vil blive en del af bygningsreglementets krav, og hvis vi skal fastholde vores førende position i markedet inden for et mere bæredygtigt byggeri, skal vi være på forkant med udviklingen og ikke vente på at lovgiverne opstiller regler.

Hos Stykka, der de seneste år har indgået samarbejde med flere af landets store udviklingsselskaber, peger Mikkel Kimmer Jørgensen, Head of Sales, på, at et køkkens gennemsnitlige levetid i dag er begrænset til bare 11 år, og at det typisk skiftes mange gange i løbet af en bygnings levetid.

– Det er både omkostningstungt for ejeren og ressourcekrævende for planeten. Stykkas inventar er bygget til nemt at kunne driftes og vedligeholdes, og produkternes levetid forlænges markant, når vi reparerer i stedet for at udskifte. Driftsomkostningerne holdes tilmed lave, samtidig med at klimapåvirkningen minimeres, siger Mikkel Kimmer Jørgensen.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Anderledes byggefirma er ude med vækstregnskab
Prisstigninger har fået elementfabrik til at handle
Solbeskinnet byggestart på supersygehus’ kølecentral
Konkursramt byggefirma får kæmpeerstatning
Maskinerne ruller ind og gør plads til nye boliger i Farum
Voldgift: Spansk hovedentreprenør tager bladet fra munden i letbanestrid
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141