23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Accelereret vejrpåvirkning af blandt andet fødevareemballage

Test af lysets skadelige påvirkning af færdigpakkede føde- og drikkevarer

Strenometers leverandør Atlas MTT, der er førende inden for instrumenter til vejrægthedstest, tilbyder en række løsninger til accelereret vejrpåvirkning af blandt andet fødevareemballage.

Føde- og drikkevarer pakkes normalt i gennemsigtig emballage, dels fordi den er billig, og dels fordi den gør det muligt for forbrugeren at se indholdet af varen der markedsføres. Hele vejen fra produktionen og til den endelige forbruger skal denne emballage kunne modstå skadelige påvirkninger fra såvel kunstigt lys som naturligt sollys i længere perioder.

Produkter, der ændrer karakter (farve, lugt, smag osv.) er et stort problem. Derfor er virksomhederne optaget af emballagens og etiketternes funktion og æstetik. Falmning, gulning og endog risikoen for, at forurenende stoffer trænger igennem emballagen, er alle mulige konsekvenser. Den mest kritiske fejl i emballagen forårsages af UV-stråling, der får CO2-koncentrationen til at falde, hvilket kan ændre produktets aroma/smag.

For at beskytte mod lysets skadelige effekt, tilsætter mange producenter derfor bekostelige lysstabilisatorer; en omkostning der typisk lægges oven i varens pris, så det i sidste ende er forbrugeren, der kommer til at betale regningen.

Atlas tilbyder løsninger, der kan reducere producenternes forbrug af dyre stabilisatorer, og som kan teste produkterne, inden de forlader fabrikken. For den mest virkelighedstro lysægthedstest anbefales anvendelsen af et af Atlas’ mange xenonapparater til vejrægthedstest. Atlas’ xenon- og meget avancerede filterteknologi kan simulere forskellige lysforhold for såvel indendørs som udendørs anvendelser. Man kan desuden vælge mellem mange forskellige temperaturer, så teknikere og forskere får de nødvendige redskaber til at genskabe de relevante testscenarier.

Fra folieposer til flasker og alt derimellem – det har aldrig været nemmere at foretage realistiske test af dine produkter for ændringer i udseende, smag eller renhed, efter de er blevet eksponeret for indendørs eller udendørs lys.

Kontakt os for yderligere oplysninger.

Strenometer ApS
Kongevejen 213
2830 Virum
Lyngby-Taarbæk Kommune
Danmark
CVR nummer: DK73217717
P nummer: 1002395360

Send til en kollega

0.078